5 X Tips minder suiker eten

We weten inmiddels allemaal dat suiker een boosdoener is voor ons lichaam. Maar minder suiker eten is zo gemakkelijk nog niet. Je lichaam is gewend aan de suikers en hoe meer je er eet, hoe meer je lichaam ernaar hunkert. Tijd dus voor enkele succesvolle tips van voedingsdeskundigen hoe jij deze zoete verleidingen de rug kan toe keren zonder meteen stront chagrijnig te worden. Wel zo leuk ook voor je omgeving. 😉

1. Kies verstandig

Je geniet misschien wel het meest van voeding wanneer je het maar een paar keer per jaar kunt eten. Met Sinterklaas worden we ineens heel blij van speculaas, met Kerst gaan we voor kerstkransjes en met Pasen springen we een gat in de lucht bij het zien van de eerste paaseitjes. Niets mis mee dus om in deze tijd te genieten van een zoete lekkernij, want wetende dat het daarna ook weer een jaar duurt smaakt het beter én kom je niet opnieuw in de verleiding.

2. Positief denken

Jezelf vertrouwen in praten klinkt misschien wat vreemd, maar het is vooral bij dit soort uitdagingen heel belangrijk. Als jij jezelf continu vertelt dat je de suikers niet kunt weerstaan, wordt het ook heel moeilijk. Verander je houding en praat jezelf moed in. Je kunt het heus wel!

3. Eet voldoende

Misschien wel een van de belangrijkste tips: zorg ervoor dat je geen honger hebt. Zodra je een hongergevoel krijgt, is de neiging veel groter om naar de snoeppot te grijpen. Zorg voor goede, gezonde maaltijden en verantwoorde snacks om de drie a vier uur. Maak deze thuis al klaar en neem ze mee naar je werk/studie zodat je niet in de verleiding komt om de kantine in te duiken voor lekkers.

sugar

4. Wat heb ik nodig?

Honger en dorst worden heel vaak met elkaar verward. Vraag je dus goed af waar jouw lichaam behoefte aan heeft als er een hongergevoel optreed. Vaak is die energiedip eerder een teken dat je lichaam hydratatie nodig heeft, in de vorm van water, dan dat je echt hunkert naar een snack. Mocht je toch echt behoefte hebben aan een snack, kies dan voor bijvoorbeeld magere yoghurt met granola of een stukje pure chocola.

5. Wees niet té streng voor jezelf

Tuurlijk is het even zuur als jij je de zoete verleidingen niet hebt kunnen weerstaan, maar laat niet meteen je hoofd hangen. Morgen is er weer een nieuwe dag en heb je gewoon weer een kans om het goed aan te pakken. Vergeet niet dat je, naast aardig voor anderen, ook aardig tegen jezelf moet zijn. Mocht je de fout in zijn gegaan door toe te geven aan snoepgoed, maak er dan niet meteen een waardeloze dag van, maar zorg dat je de maaltijd(en) daarna gewoon weer op de gezonde tour verder gaat.

Bron: Popsugar

Lees ook: Shocking wat suiker met je lichaam doet

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more