Mijn week in workouts

Omdat ik het zelf altijd leuk vind om de week in workouts van andere fitgirls te lezen, deel ik vandaag mijn afgelopen week in workouts met jullie. Wat deed ik allemaal in de week van 9 tot en met 15 november? Ik werk 4 dagen per week (maandag tot en met donderdag) van 8.00 tot 16.30 en train daarom ’s avonds. Sinds een jaar of 2 draag ik dagelijks mijn Fitbit (review klik hier), die houdt bij hoeveel stappen ik die dag heb gezet. Hij geeft ook aan hoeveel kilometer dit zou moeten zijn. Ik zal mijn stappenscore elke dag vermelden. Mijn dagdoel is 12.000 stappen. Bijna elke dag haal ik mijn doel, deze week zul je zien dat ik het regelmatig niet heb gehaald. Daar baal ik dan altijd wel een beetje van eigenlijk.

Maandag 9 november
Vandaag geef ik een freestyle steples, een buikspierkwartier en een les Club Power. Omdat de sportschool waar ik werk pas sinds oktober open is en de steplessen pas 3 weken worden gegeven, is het nog een beetje aftasten wat het niveau van de deelnemers is. Dat maakt het voorbereiden wat lastiger. Maar ik had het redelijk goed ingeschat voor deze groep. Ik had 3 blokjes gemaakt, waarvan ik er 2 heb kunnen doen. Sommige pasjes heb ik wat aangepast, als bleek dat de variatie die ik eigenlijk had bedacht toch te lastig was. Na 3 kwartier steppen volgt er een buikspierkwartier. Dat verzin ik altijd ter plekke. Direct daarna de Club Power. Dit is een les met een barbell en gewichten. De muziek en de outlines krijgen we ongeveer 6 weken voordat de nieuwe release van start gaat. Dan hebben we dus alle tijd om de les van buiten te leren. Toch leg ik altijd een spiekbrief op de grond voor de zekerheid. Niks vervelender dan halverwege je les kwijt zijn!

Fitbit score: 16.00 stappen (11,2 km).

club power

Dinsdag 10 november
Vandaag ga ik samen met 2 vriendinnen een proefles bikram yoga (ook wel hot yoga) doen bij Hotyoga in Eindhoven. Hierover heb ik een review geschreven (klik hier).
Dit is een yogales in een zaal waar het 40 graden is. Lekker een uurtje zweten dus! We waren alle drie gestrest en na deze les voelen we ons allemaal lekker ontspannen en een beetje rozig, alsof we naar de sauna zijn geweest. Voor de verandering lig ik een keer ontspannen op tijd (als in voor 0.00 uur) in bed. Normaal gesproken moet ik na het sporten altijd nog een tijdje rustig op de bank zitten met een kop thee, anders lig ik helemaal hyper in bed.

Fitbit score: 8.266 stappen (5,74 km, tja, die yoga he!)

bikram yoga

Woensdag 11 november
Vandaag moet ik eigenlijk een Club Power les geven voor mijn geblesseerde collega, maar er is even iets gewijzigd waardoor mijn collega hem vandaag doet en ik morgen de les geef. Ik had toch niks anders gepland, dus ga een lesje Club Yoga volgen. De Club Power les sla ik over, want na anderhalve maand 2 a 3x per week dezelfde muziek ben ik daar eigenlijk al bijna klaar mee…

Fitbit score: 7.976 stapppen (5,54 km, alweer mijn dagdoel niet gehaald! Weer die yoga…)

Donderdag 12 november
Vandaag geef ik een Club Power les. Het is een lekker volle les, bij ons is de donderdag altijd het drukst. Hoe is dat bij jullie op de sportschool? Bij de vorige sportschool waar ik werkte, waren juist maandag en dinsdag de drukste avonden.

Fitbit score: 6.359 stappen (4,41 km, en wederom niet gehaald, dit gebeurt me echt zelden!)

Vrijdag 13 november
Vandaag heb ik vrij, en ga ik samen met een vriendin weer een les bikram yoga doen. De les is al om 9.30 uur, en omdat er op de weg van onze woonplaats naar Eindhoven altijd veel file staat zitten we om 8.30 in de auto. De les van vandaag duurt 90 minuten. Daarna douchen we en gaan we lekker de stad in, even lunchen en daarna winkelen. Van de yoga instructeur moesten we goed drinken om de detox op gang te houden, dus nemen we na het shoppen lekker een wijntje op het terras. Of telt dat niet?

Fitbit score: 12.864 stappen (8,95 km)

Zaterdag 14 november
Vandaag loop ik overdag al redelijk veel, omdat ik samen met mijn vriend even naar de stad ga. ‘s Avonds lopen we in Eindhoven de Glow Run. In Eindhoven is het elk jaar een week “Glow”. Dan zijn er verspreid door de stad verschillende lichtkunstobjecten te zien. Heel leuk altijd, maar ook enorm druk. Dit jaar werd de Glow Run voor het eerst georganiseerd. Met ca 3.000 mensen in lichtgevende shirtjes en met lichtgevende accessoires een run van 5,5 km door de stad, langs een aantal van de Glow objecten. Het regende al de hele dag, maar tussen 23.00 en 0.00 (precies tijdens het lopen) was het droog. Een verslag van deze run kun je binnenkort op mijn blog vinden.

Fitbit score: 22.108 stappen (16,75 km)

Glow run

Zondag 15 november
Vandaag regent het alweer. Geeft niks, want ik moet toch een paar uur achter mijn laptop doorbrengen om te bloggen. Om 18.00 uur is het droog en zulk heerlijk zacht weer, dat ik besluit voor het eten nog even een rondje te gaan hardlopen. Ik loop 7,6 kilometer in 42 minuten.

Fitbit score: 15.472 stappen (12,43 km)

Dit was mijn week in workouts. Op zich best afwisselend, maar ik wil toch ook wel heel graag weer krachttraining gaan doen. Helaas laat mijn volle planning dat al anderhalve maand niet toe. Zodra mijn collega weer kan lesgeven, houd ik alleen mijn vaste 2 uur op maandagavond en hoop ik het krachttrainen weer op te kunnen pakken.

Hoe zag jullie week in workouts eruit?

HELLO NEW YOU
4 WEEK WORKOUT PLAN

Jouw GRATIS 4 Week Workout Plan:

  • een e-book met duidelijke uitleg van de oefeningen.
  • alle circuit trainingen duren dertig minuten.
  • krijg meer energie en verminder je stress!
  • bijkomend voordeel: je wordt fitter en gaat beter in je vel zitten.

"*" indicates required fields

Voornaam*

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more