Mijn trainingsschema: core #part I

Lian, hoe ziet jouw trainingsschema er uit?‘ Die vraag krijg ik regelmatig, en daarom vertel ik jullie met alle plezier wat ik allemaal in het krachthonk tussen de fitness apparaten uitspook. Om jullie niet te overladen met informatie, verdeel ik mijn workout routine in 3 aparte blogs. Dat komt mooi uit, want mijn trainingsschema is opgesplitst in 3 delen. Vandaag part I: mijn trainingsschema core.

Mijn trainingsdoel

Laat ik bij het begin beginnen: wat is mijn trainingsdoel? Ik train 3 à 4 keer in de week omdat:

 • ik het ontzettend leuk vind om te doen;
 • ik kan mijn hoofd even helemaal leeg maken;
 • het geeft me een enorme boost energie;
 • ik wil graag meer spiermassa kweken.

Voor mij zijn dit deze belangrijkste redenen om aan krachttraining te doen, maar in de blog 10 x voordelen van krachttraining vertelde ik je dat er nog meer voordelen aan deze sport kleven.

Voordat ik je laat zien hoe mijn trainingsschema er nu uitziet (in deze blog kun je mijn eerder trainingsschema bekijken), wil ik wel even zeggen dat dit schema door een personal trainer voor mij gemaakt is. Als jij ook op zo’n soort manier wilt trainen, raad ik je aan om het niet klakkeloos over te nemen en een expert om hulp te vragen. Om deze reden heb ik ook niet het aantal gewicht dat ik per oefening gebruik bij de oefeningen vermeld.krachttraining core fitness

Trainingsschema core

 1. Pallof press (links en rechts): 3 sets x 12 herhalingen (staand of op m’n knieën)
 2. Wood chop hoog/laag (links en rechts): 3 sets x 12 herhalingen
 3. Pallof press met overhead (links en rechts): 3 sets x 12 herhalingen

Het ziet er misschien niet heel zwaar uit, maar ik kan je verzekeren; je voelt je core zeker weten van yes! Waarom het trainen van je core eigenlijk zo belangrijk is? Je core is het fundament van je lichaam! Demi schreef er een hele interessante blog over waarin ze dit heel duidelijk uitlegt.

Extraatje: schouders, triceps & biceps

Deze core training combineer ik vaak met nog een paar oefeningen gericht op mijn schouders, triceps en biceps. Welke oefeningen ik dan doe? Dat hangt vooral af waar ik op dat moment zin in heb. Onderstaande is wel een van m’n favoriete workouts, vooral de super setjes (het combineren van oefeningen) vind ik ontzettend leuk om te doen omdat je je spieren dan extra voelt branden.

 1. Super set shoulder press + lateral raise met dumbels: 3 sets x 10/12 herhalingen
 2. Super set triceps extension (liggend) + bicep curl naar upper shoulder press: 4 sets x 10/12 herhalingen
 3. En als toetje: 4 x 20 tricep dips

trainingsschema core krachtStandaard begint mijn workout met een warming-up en voordat ik ga douchen doe ik nog een paar cooling-down oefeningen.

Ik ben heel benieuwd wat je van mijn trainingsschema vindt, en of jij ook op zo’n soort manier traint. Laat je het met weten in een reactie hieronder?

Liefs Lianne

Krachttraining levert je ontzettend veel op: 10 x voordelen van krachttraining.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more