Mijn trainingsschema: borst (+ een beetje rug & buik) #part II

Dat ik groot fan van krachttraining ben is je na alle blogs die ik over dit onderwerp geschreven heb wel duidelijk. Toch? In de laatste blog die ik over krachttraining schreef deelde ik je mijn core training. In deze blog laat ik je zien hoe mijn trainingsschema voor mijn borst (en een beetje rug en buik) eruitziet. Kijk je mee?

Laat je inspireren

Voordat ik je dit schema laat zien, wil ik nog wel even zeggen dat dit programma door mijn personal trainer gemaakt is. Neem het dus niet klakkeloos over, maar gebruik het als inspiratie. Als jij ook op zo’n soort manier wilt trainen raad ik je aan om een expert te vragen om je te helpen een trainingsschema te maken.

Trainingsschema borst

  1. Superset bench press (25 kilo x 10 herhalingen) + push-ups (6 herhalingen, 3 seconden zakken en 1 tel rust)
  2. Butterfly: 6 kilo x 3 herhalingen
  3. Dropset vertical traction: dropset 1 = 30/25/20 kilo x 12 herhalingen, dropset 2 = 30/25/20 kilo x 10 herhalingen en dropset 3 = 30/25/20 kilo x 8 herhalingen

Het zijn maar drie oefeningen, maar ik vind het echt super pittig. Vooral die laatste dropsets zijn echt killing, maar oh zo fijn. O ja, mocht je denken dat je van het trainen van je borst een enorm brede borstkast krijgt? Dat valt echt reuze mee hoor!trainingsschema borst vrouwen

Een klein toetje

Deze borst training combineer ik vaak met een paar buikspieroefeningen (I love to plank!) en de hyperextension (3 setjes x 15 herhalingen). En niet te vergeten wat rek en strek oefeningen als cooling down.

Goede voeding

Met een mooi trainingsschema alleen bereik ik mijn doel om meer spiermassa te kweken niet. Goede voeding, wat voor mij vooral genoeg eten betekent, is ook heel belangrijk. Voordat ik ga trainen eet ik ongeveer een uur van te voren iets wat niet te zwaar op mijn maag ligt. Na het sporten drink ik bijvoorbeeld een eiwitshake, maak ik een bak yoghurt met fruit en noten, eet ik een eiwitreep of ik neem een paar zelfgebakken Smart Protein cookies. Heerlijk!

En, wat vind je van dit trainingsschema? Laat je het met weten in een reactie hieronder?

Liefs Lianne

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Sport lekker thuis met een workout video van Marlou!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more