Mijn Nike sportschoenen collectie

Afgelopen zondag stond ik bij de Nike store op de Kalverstraat in Amsterdam weer verlangend voor het schoenenschap. Ik? Nike addict? Nee joh. Ik heb echt alleen de hoognodige paren. Een paar voor binnen, een paar voor buiten, een paar voor fitness, een paar omdat ze zo leuk staan bij die nieuwe outfit… Oke, ik geef het toch maar toe. Ik heb misschien toch een heel klein Nike verslavinkje… Ik deel mijn verzameling Nike sportschoenen met je!

Toen ik een paar jaar geleden besloot te gaan hardlopen, wilde ik goede schoenen laten aanmeten. Ik had al jaren ervaring met verschillende groepslessen, maar hardlopen moet je op schoenen doen die daarvoor geschikt zijn. Ik ging naar Run2Day in Eindhoven waar ik echt heel goed werd geholpen. Ze maken daar een filmpje van de manier waarop je loopt, en naar aanleiding daarvan (en je wensen, loop je op harde of zachte ondergrond, loop je lange of korte stukken, enz.) mag je een aantal schoenen passen die bij jouw voeten en jouw manier van lopen passen. Tot mijn grote vreugde passen Nike schoenen het beste bij mijn voeten. Ik vind de schoenen van Nike altijd het mooist van alle merken. En hoewel ik weet dat het er niet om gaat hoe de schoen eruit ziet, het loopt wel zo lekker als je lekker kunt shinen met je hippe schoenen! Ik kwam naar buiten met een paar lichtgrijs met fluorroze Nike Lunarglide 1. Een jaar later kocht ik een volgende editie, de Nike Lunarglide 3. Deze waren zwart met roze. Sindsdien zijn Nike en ik onafscheidelijk. Meestal doe ik het oudste paar weg zodra ik een nieuw paar heb gekocht. Ik kan er meestal nog wel iemand blij mee maken. En dan nu mijn huidige collectie:

IMG_7988

Nike Lunarglide 4


Deze schoenen heb ik gekocht in mei 2013, omdat ik in oktober van dat jaar de halve marathon ging lopen. Ik heb op dit paar schoenen heel wat kilometers gemaakt. Naast hardlopen heb ik ze ook heel veel gedragen tijdens het geven van mijn lessen. Toen ik de halve marathon eenmaal had gelopen, waren de schoenen toch wel versleten. Toch kan ik ze nog niet wegdoen, vooral omdat ze een bepaalde emotionele waarde voor me hebben. Ze zitten ook nog steeds heel erg lekker en ik draag ze nog regelmatig met wandelen of als ik na een lange dag lopen op normale schoenen veel last van mijn voeten heb. Deze uitvoering van de Lunarglides lijken wat zachter van materiaal dan de latere versies die ik heb. De Lunarglide heeft een neutrale zool (ook geschikt als je licht overproneert, dus iets naar binnen zakt met je voeten) en biedt veel ondersteuning. De schoenen zijn heel licht en geschikt voor lange afstanden. De hielkap is zacht en dat vind ik erg fijn, omdat ik snel blaren krijg. Deze kenmerken maken de Lunarglide tot mijn favoriete model van Nike.

Trouwens, tijdens het schrijven van deze blogpost kwamen mijn ouders op visite en vertelde mijn moeder dat ze was gaan sporten en speciaal daarvoor witte sportschoenen had gekocht. Alleen, niemand droeg witte schoenen. Je kunt dus wel raden welk tweede leven mijn geliefde Lunarglides nu hebben gekregen.

IMG_7989

Nike Lunarglide 5 (paars)


Omdat mijn halve-marathon-schoenen echt hun kilometermax hadden bereikt, was het tijd voor nieuwe. Wederom koos ik voor mijn oude vertrouwde favoriet, de Lunarglide. Dit keer in flitsend paars. Eerlijk gezegd heb ik een hekel aan paars, maar ik had echt nieuwe nodig en dit was de enige kleur die op voorraad was. En ik moet zeggen, ik was er al snel aan gewend en vind ze nu best oke. Belangrijkste blijft toch dat ze goed zitten. De pasvorm is hetzelfde als mijn oude Lunarglides, ik geloof dat ik dit model net wat stugger vind. Maar dat kan ook komen doordat ik de oude zo ontzettend veel heb gedragen.
De dingetjes die je onderaan de veters ziet zijn overigens lampjes die bij elke stap oplichten. Ideaal nu het ’s avonds nog donker is.
IMG_7990

Nike Lunarglide 5 (roze/oranje)


Omdat het wel zo prettig is om 2 paar schoenen te hebben, en omdat ik de knalroze/oranje kleur zo gaaf vond, kocht ik ook deze schoenen. De kleur komt niet echt over de op de foto. In het echt zijn ze echt fluoriserend roze/oranje. De eerste paar keer dat ik ze droeg, merkte ik dat ik met deze, bijna lichtgevende, schoenen toch wel wat meer bekijks trok op straat. Deze gebruik ik meestal als ik ga hardlopen in de bossen of bij nat weer. Zoals je ziet zijn ze daardoor ook een beetje vies. Ik draag deze schoenen niet binnen in de sportschool.

IMG_7991

Nike Zoom Structure 18


Deze schoenen zag ik en ik was meteen verkocht. Ik vond ze zo mooi! Omdat ik de paarse Lunarglides alweer een hele tijd had, vond ik het wel weer geoorloofd om een extra paar aan te schaffen. Ik raakte mijn baan kwijt, waar ik eerlijk gezegd blij mee was omdat het een heel vervelende plek was om te werken, en kreeg wat geld mee. Op een vrije dag in-between-jobs ben ik op de fiets naar Run2Day gegaan (25 kilometer) en een half uur later zat ik weer op de fiets met deze leukerds in mijn fietstas. De demping en stabiliteit van dit model komt ongeveer overeen met die van de Lunarglides, maar ik heb het idee dat de Lunarglides net wat beter aansluiten. Deze lijken net ietsje te wijd voor mijn voeten. Ik vind de Lunarglides toch lekkerder lopen en daarom heb ik de Zoom Structures in gebruik voor de groepslessen op de sportschool en het fitnessen. Ook heb ik deze gedragen in Alicante, omdat ik ze ook mooi vind als gewone schoen. Daardoor hoefde ik maar 1 paar schoenen in te pakken voor mijn stedentrip en kon ik zowel hardlopen als comfortabel door de stad wandelen.

IMG_7987

Nike Air Zoom Pegasus 31


En dan nu mijn laatste aanwinst. Tijdens een shoptripje in Amsterdam vond ik deze schoenen. Ik was op zoek naar een paar Nike Air Max Classics, in een leuke kleurencombinatie, om te dragen als gewone schoen. Toen zag ik deze Air Zoom Pegasus schoenen in zwart-wit. Een hele wand vol schoenen in de leukste kleuren zorgde voor een flinke portie keuzestress. Want die knalroze zijn toch wel heel erg leuk… Uiteindelijk toch de zwart-witte gepast, want die zouden toch beter staan bij alle outfits en hiermee zou ik met goed fatsoen over straat kunnen. Ik voelde meteen al dat deze schoenen heerlijk zitten. Ze zijn in gewicht iets zwaarder dan de Lunarglides, maar ze hebben meer demping in de zool. Het lijken net sloffen, zo fijn.

Welke is favoriet en is de verzameling nu compleet?
Mijn favorieten blijven toch nog steeds de Lunarglides. Puur omdat ze zo lekker zitten en precies passen bij mijn voeten en mijn manier van lopen. De Zoom Structure vind ik het mooist en de Zoom Pegasus moeten zichzelf nog bewijzen. Ik denk dat mijn verzameling nooit compleet is. Nike brengt heel slim elk seizoen van elk model verschillende kleuren uit. Een echte Nike-addict wil dan ook diverse modellen en diverse kleuren hebben. Ik wil sowieso altijd 2 paar sportschoenen hebben. Dan kan ik ze afwisselen, want als je vaak loopt is het goed voor de schoenen om ze een dagje te laten rusten. Daarnaast is het ook fijn om een paar speciaal voor binnen te hebben, zodat ik niet elke keer mijn hardloopschoenen hoef te poetsen als ik een les ga volgen in de sportschool. Ik probeer steeds als ik een nieuw paar heb, het oudste paar weg te geven. Zo blijft de collectie nog binnen de perken en kan ik elke keer weer een leuk kleurtje uitkiezen.

Wat is jouw favoriete merk vor sportschoenen? En heb je ook een mooie collectie? Of heb je iets op je wishlist? Hier vind je online super mooie sportschoenen, waaronder die van mijn favoriete merk: Nike.sporttrends female 17112014 728x90

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more