Mijn hardloop essentials

Wanneer je mij een leert kennen, is één van de eerste dingen die je ontdekt dat ‘hardlopen’ en ik beste maatjes zijn. In de regen, storm, sneeuw of zwoele zomer: ik kan me er (bijna) altijd toe zetten om een lekker rondje te gaan genieten. Hardlopen is makkelijk en goedkoop. Eigenlijk heb je, op een paar goede hardloopschoenen na, niks nodig om te gaan. Toch vind ik het prettig om een paar vaste items te gebruiken wanneer ik ga hardlopen. Deze essentials deel ik vandaag met jullie!

1. Hardloopschoenen
Om te gaan hardlopen heb je natuurlijk goede schoenen nodig. Uiteraard kun je op alle schoenen gaan rennen, maar ik zou je wel aanraden om een stel goede hardloopschoenen te kopen. Dit scheelt in het voorkomen van blessures. Het maakt het hardlopen natuurlijk ook leuker wanneer je hele fancy en mooie schoenen (aan)hebt. Bovenal is het prettig, omdat je het vaak langer vol kunt houden op goede schoenen. Ik loop momenteel op de Nike Lunarglide 6 en 7. imageDeze schoen biedt stabiliteit, maar geeft ook een zachte demping. Ik heb een knikvoetje en hierdoor vind ik het wel prettig om een stabiele schoen te dragen. Met de Lunarglide 6 heb ik binnen een jaar meer dan 1000 kilometer gelopen. Het werd tijd voor een nieuwere versie. Heel vervelend. Vandaar dat ik de Lunarglide 7 sinds kort in mijn bezit heb. Een tip: veel sportzaken hebben de zomerschoenen nu in de uitverkoop.

2. TomTom Multi-Sport horloge
Dit sporthorloge heb ik vlak voor mijn eerste halve marathon aangeschaft. Het leek me zo’n vervelend idee om niet te weten op wat voor tempo je loopt gedurende zo’n lange afstand. Ik had echt de behoefte om zonder mijn iPhone te kunnen rennen en dus mijn armen en handen vrij de houden: enkel een horloge om mijn pols en gaan! Ik heb dit horloge met een hele fijne korting online kunnen bestellen en ik ben er heel erg tevreden over. Hij synchroniseert al mijn gegevens met mijn Strava en Nike+ app. Ook pakt hij heel snel GPS en hoef ik eigenlijk nooit lang te wachten voordat ik kan beginnen met sporten. Ik gebruik dit horloge, naast het hardlopen, ook voor het wielrennen. Uiteindelijk zou ik er ook nog mee kunnen zwemmen, maar ik weet niet of dat een goed idee is. Veel verder dan een gebrekkige schoolslag kom ik niet. Een triathlon is voorlopig nog heel ver weg…tomtom3. Fijne hardloopkleding
Goede en lekker zittende hardloopkleding is natuurlijk een fijne extra. Ik denk dat je in principe in alle kleding wel kunt beginnen met hardlopen. Wanneer je wat fanatieker wordt, zou ik je aanraden om toch voor kwalitatief goede kleding te gaan. Ik vind zelf de tights van Nike heel prettig. In de winter heb ik erg veel gebruik gemaakt van mijn Nike legging. In de zomer loop ik het liefst in een los kort broekje. Ik heb een simpel broekje van de H&M waar ik erg tevreden over ben, maar ook Adidas en Nike hebben zulke wijdvallende broekjes in hun collectie. Qua tops heb ik veel mogelijkheden. Het is wel fijn om een top te dragen die van een goed ademende stof is en speciaal gemaakt is om flink in te zweten. Ik heb een aantal shirts van Nike, maar ook loop ik vaak in H&M of shirtjes die ik bij een loopevenement heb gekregen. Ik loop liever niet in een hemdje, omdat ik dan schaafplekken krijg bij mijn armen. Soms dwingt een hittegolf mij hiertoe en dan is het toch ook wel lekker.

Wat zijn jullie hardloop essentials? Zijn jullie ook zo dol op de hardloopproducten van Nike? Of hebben jullie andere favorieten?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more