Mijn goede voornemens voor 2017

Het jaar is bijna voorbij. Veel mensen stellen goede voornemens voor het nieuwe jaar op.  Normaal heb ik helemaal niks mee en doe ik er niet aan. Toch was ik erover aan het nadenken en heb ik wel enkele dingen die ik anders wil doen in het nieuwe jaar. Daarom deel ik hierbij mijn goede voornemens voor 2017 met jullie.

Meer bloggen voor Followfitgirls

Ik heb een tijdje geen blog geschreven en dit brengt me direct op mijn eerste goede voornemen: Meer bloggen voor Followfitgirls. Ik vind het leuk, maar maak er te weinig tijd voor vrij. Mijn goede voornemen voor 2017 is om minimaal een keer in de twee a drie weken tijd vrij te maken om artikelen te schrijven.

Uitgebreid / gevarieerder koken

Ik vind koken niet leuk. Ik kook elke avond (tenzij ik met mijn vriend of vrienden eet) maar ik maak nooit iets speciaals. Ik vind gevarieerd eten wel belangrijk maar dit doe ik niet genoeg omdat ik vaak snelle en makkelijke gerechten maak. Samen met mijn vriend heb ik net een huis gekocht in Amsterdam. We gaan de keuken verbouwen zodat er een goede oven en vaatwasser in zit. Nu moet ik alles afwassen en heb ik een combimagnetron. Als de nieuwe keuken er is heb ik geen smoes meer. Ik denk zelf dat ik koken minder erg ga vinden in een nieuwe keuken. Gelukkig valt er niet alleen te combineren met avondeten, maar ook met de lunch en het ontbijt. Hiermee variëren moet zelfs voor mij haalbaar zijn 😉

Meer vis eten

Ik vind vis heerlijk maar ook dit eet ik te weinig. In het nieuwe jaar wil ik mijzelf aanleren om minimaal twee keer per week vis te eten. Het liefst vette vis. Ik ben de laatste tijd al flink geminderd met vlees eten. Dit heb ik vervangen door vleesvervangers. In 2017 is mijn goede voornemen om deze vleesvervangers meer te combineren met vis.

Vaker in de ochtend sporten

In het verleden was ik vaak voor mijn werk om 07.00 uur in de sportschool te vinden. De laatste tijd kan ik het amper opbrengen. Wanneer mijn wekker gaat en ik moet kiezen tussen sporten of langer slapen kies ik vaak voor het laatste. Dan ga ik wel in de avond sporten. De laatste tijd probeer ik sporten in de ochtend weer op te pakken. Ik vind opstaan nog steeds zwaar, maar ik vind het fijn om de dag zo te starten en uit het werk niets meer te hoeven. In het nieuwe jaar is mijn goede voornemen om weer vaker in de ochtend te sporten en mijzelf het ritme weer aan te wennen.

Meer yoga en ontspanningslessen

Dit jaar heb ik via Anna BBB health boutique mogen proberen. Hier lees je mijn ervaring. Mijn doel was om meer ontspannen te worden waardoor ik sneller herstel en eerder vooruit ga met mijn krachttraining. Mijn voornemen was om na deze ervaring meer yoga of ontspannende sporten te gaan doen. Ik ben welgeteld twee keer naar yoga geweest daarna. In mijn sportschool kan ik gewoon yoga- en pilates lessen volgen. In het nieuwe jaar wil ik proberen om een keer per week / anderhalve een les te volgen.

Dit zijn mijn goede voornemens voor 2017. Dit blogartikel kan een stok achter de deur zijn om me er daadwerkelijk aan te houden en over drie maanden te kijken of het is gelukt. Hebben jullie nog goede voornemens?

Liefs, Manon

Lees ook: 3 Redenen om pilates te doen.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more