Mijn eerste ervaring met hot yoga

Hot yoga; ik had er al vaker van gehoord maar deze zondagochtend was het zo ver. Om 07.30 uur ging de wekker want ik zou om 08.00 uur opgehaald worden door mijn collega. Hier begon het al, want dit is normaal gesproken geen tijdstip dat ik op zondagochtend opsta. Gelukkig hoeven we van te voren niet te ontbijten (er werd ons aangeraden om op lege maag te komen) dus dat scheelde al tijd! Ik pakte mijn tas in (yoga mat, twee grote handdoeken en een luchtig sportsetje), ik dronk nog snel een kop koffie en daar gingen we. Buiten was het koud dus we hadden wel zin in een warme yoga les!

Hoe warm is een hot yoga les?

Niet iedere hot yoga les is hetzelfde en dus heeft ook niet elke hot yoga dezelfde temperatuur in de zaal. Bij ons was de zaal 34 graden. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer je lichaam daarop reageert door te zweten en de hartslag te verhogen.

Hot yoga ervaring - matje

Mijn eerste hot yoga les

We kozen voor een 60 minuten durende yoga les. We werden welkom geheten door de instructrice. De les begon met een aantal ademhalingsoefeningen die voor mij helemaal nieuw waren. Ik kan je zeggen dat dat echt even wennen is, zeker omdat je ook geluid maakt bij het uitademen. Vanuit daar begonnen we aan de yoga houdingen. Iedereen heeft zijn of haar eigen niveau en het is prettig om te zien dat iedereen met zichzelf bezig is. Het draait in elke yogavorm om het opzoeken, herkennen en respecteren van je grenzen en dus ook bij hot yoga. Als je je grens in een houding gevonden hebt, probeer je te ontspannen en rustig te blijven ademen. Wanneer je merkt dat het even niet goed gaat komt je terug naar de rustpositie totdat je jezelf weer goed genoeg voelt om weer in de les te stromen.

Lekker zweten!

Hoe verder we met de les zijn, hoe meer mensen beginnen te zweten. Dit was alleen veel  minder dan ik had verwacht! Ik verwachtte echt een sauna gevoel, een zwaar ‘drukkende’ hitte. Het is dus ondanks de warmte goed vol te houden in de zaal.

De instructrice loopt rond door de zaal en geeft in het Engels uitleg over hoe en wat we gaan doen en waar nodig corrigeert zij mensen. Normaal gesproken ben ik gewend dat een instructrice voor de zaal staat en juist alle houdingen voor doet. Dit was dus even wennen maar we konden de les goed volgen.

yoga

Ontspanning

Aan het einde van de les worden de lichten weer gedimd. We mogen ontspannen.Het is de bedoeling dat we nog even stil op de mat blijven liggen en ons concentreren op de ademhaling. In tegenstelling tot normaal kan ik me hierbij goed ontspannen. Wellicht dat de warmte in de zaal dan juist zijn werking doet.

Raad ik het aan?

Hot yoga was voor mij zeker een leuke ervaring. De warmte deed bij mij vooral zijn werking op het ontspanningsgedeelte van de les. Tijdens de yogahoudingen zelf had ik verwacht veel meer te zweten. Hierdoor heb ik de les ook als minder intensief ervaren. Mocht nu al langer aan yoga doen, dan raad ik zeker aan om hot yoga eens te gaan ervaren.

Liefs, Demi

Dit is wat yoga met je doet.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more