Zoek je een makkelijke lunch die lekker is én goed vult? Dan is dit recept wat voor jou! Door de week eet ik op mijn werk, dan is het niet spannender dan achter mijn computer snel wat rijstwafels met humus besmeren en een uurtje later nog wat fruit. Op vrije dagen lunch ik dan ook graag wat uitgebreider (en vooral iets anders dan de eeuwige rijstwafels). Dit maak ik de laatste tijd regelmatig, het is supersimpel, gezond en lekker!
Makkelijke lunch: Toast met avocado, zuivelspread en omelet
Wat heb je nodig?
Voor 2 stuks:
- 2 boterhammen
- Ca 2 a 3 eetlepels zuivelspread (ik gebruikte Albert Heijn huismerk)
- 1 Avocado
- 2 of 3 eieren
Zelf heb ik genoeg aan 1 boterham, dus ik neem een halve avocado en 2 eieren.
Hoe maak je het?
Rooster de boterhammen. Ik heb geen broodrooster, dus ik leg ze gewoon in de pan. Ondertussen snijd je de avocado in kleine stukjes (ik snijd hem altijd doormidden, en maak ik horizontale en verticale strepen (va 0,5 cm van elkaar) en dan knijp ik alles uit de schil). Doe de fijngesneden avocado in een kom en doe er wat zuivelspread bij. Ik gebruik voor 2 boterhammen ongeveer 3 eetlepels. Meng dit door elkaar en maak op smaak met peper, zout en eventueel andere kruiden. Ik deed er paprikapoeder en uienpoeder doorheen, maar fijngesneden verse bieslook of peterselie is nog lekkerder.
Dit mengsel smeer je op de boterhammen. Ondertussen kluts je de eieren en bakt er een omelet van. Als deze klaar is snijd je hem doormidden, leg je op beide boterhammen een halve omelet en smullen maar!
Tip: de combinatie van een spiegeleitje met avocado is ook yummy!
Wat maak jij graag klaar voor de lunch? En ziet je lunch er door de weeks anders uit dan in het weekend?
Liefs, Ellen
Benieuwd wat fitgirl Laura eet op een dag? Lees haar eetdagboekje!