Loopt het water je al in de mond als ik zeg pompoenmuffins? Met deze koude dagen heb ik extra veel zin om iets te bakken. Voordat Sinterkerstperiode begint met al het snoepgoed, heb ik meer behoefte aan gezonde snacks. Pompoenmuffins zijn dus ideaal, want je hoeft je dus niet schuldig te voelen als je er eentje eet. Heerlijk toch?
Pompoenmuffins maken doe je zo
Wat heb je nodig voor 8 stuks:
- 350 gram pompoen
- 150 gram havermeel – je kan hiervoor havermout in de blender fijn maken
- 2 eieren
- 1 el kaneel
- 4 el honing
- snuf zout
- 2 tl bakpoeder
Zo maak je de pompoenmuffins
- Was de pompoen, snij hem in kleine stukken en kook de pompoen in een pan water tot hij zacht is. Dit duurt zo’n 15 minuten(mocht je sneller klaar willen zijn, dan kan je ook een kant en klaar gesneden pompoen zakje in de supermarkt kopen). Prak de pompoen daarna tot puree en laat dit even afkoelen.
- Mix vervolgende de pompoen samen met de andere ingrediënten tot beslag met een staafmixer. Voeg naar smaak nog wat extra kaneel of honing toe.
- Vet de muffin vormpjes in en vul 8 holtes met beslag. Zet de vormpjes een half uurtje in het midden van de oven. Zijn de muffins nog erg zacht, dan kan je ze nog een kwartier langer laten staan. De buitenkant ziet er vaak al gaar uit, maar van binnen is dit nog niet het geval.
- Haal de muffins uit de oven en laat ze goed afkoelen hoe moeilijk dit ook is;)
Tijd om te smullen: eet smakelijk!
Tip: Je kan een gedeelte ook invriezen, zodat je naar je welk elke dag een lekker en gezond tussendoortje hebt!
Ga je deze pompoenmuffins maken? Laat me dan vooral even weten of ze zijn gelukt.
Liefs, Michelle
Heb jij pompoen al eens in combinatie gegeten met zoete aardappel? Probeer eens de pompoensoep van Sofie