Laat de herfst maar komen! Met deze tips blijf je positief én gezond

Na een super mooie zomer, is dan nu echt de herfst aangebroken. Ik merk dat mensen om me heen negatief praten over deze koude, natte dagen. En de herfst is nog maar net begonnen! Doordat je je hier druk over gaat maken, word je al gestresst. Zonde, want dat is eigenlijk helemaal niet nodig! De herfst én winter zijn ook een hele leuke tijden, dit mag je zeker niet vergeten. In dit blog daarom een friendly reminder waarom de herfst best oké is, maar ook hoe jij je weerstand op pijl houdt in tijden van korte, natte dagen!

Herfst en winter zijn oké!

We zijn geneigd om te denken aan de negatieve dingen. Daarom heb ik nog even alle voordelen van en positieve gedachten van de winter op een rijtje gezet:

 • Heerlijk, het is weer tijd voor koppen warme chocolademelk met slagroom!
 • De open haard die weer kan branden, met je dekentje om je heen.
 • Je favoriete winterjas, waar je helemaal in weg kan kruipen mag weer uit de kast.
 • Je kunt weer schaatsen op de ijsbaantjes in jou buurt of in grote steden zoals in Amsterdam op het Museumplein.
 • Wintersport, who is oging?
 • Pepernoten (die stiekem nu al in de winkel liggen)! Of ze zelf bakken, hier is een recept voor healthy pepernoten.
 • Vriendenavondjes, cadeau’s en kerstdiners!

Zie je, er is ook een hele hoop wél leuk aan deze tijd. Ik heb er al zin in 🙂

weerstand op pijl

Zo houd jij je weerstand op pijl

Met alle regen van afgelopen tijd, zie ik steeds meer mensen met verkoudheidskwalen om me heen. Wanneer het regent, pak je vaker de overvolle bus of tram dan de fiets. In deze openbare vervoersmiddelen staan we vaak dicht op elkaar en dat betekent dat je sneller een virus te pakken krijgt van een ander persoon naast je. Ik wil je graag wat tips meegeven om je weerstand op pijl te houden of te verhogen deze winter. We willen uiteindelijk allemaal gewoon gezond blijven tijdens sinterklaas, kerst, oud en nieuw, maar ook de ontspannen avondjes bij de open haard. Daarom een paar tips zodat jij je weerstand op pijl kunt houden!

 • Zorg voor voldoende slaap. Gemiddeld heeft je lichaam zo’n zeven tot acht uur slaap nodig om goed tot rust te komen. Wanneer je slaapt krijgt je lichaam te tijd om zich te herstellen en om weer op kracht te komen. Zeker een fitgirl heeft slaap nodig!
 • Wanneer de zon schijnt, pak dan even je momentje. De zon geeft vitamine D af en zorgt voor een goede werking van je immuunsysteem. Let op! In Nederland is dit in de winter vaak lastig, dus is het belangrijk om dit aan te vullen met supplementen.
 • Probeer voldoende groenten te eten en 2 stuks fruit op een dag. Dit is een extra boost van vitamine C en D om je weerstand op pijl te houden.
 • Vermijd stress. Bij mij gaan mijn lymfeklieren opzwellen, wanneer er veel stress is in mijn lichaam. Dagen dat ik vrij ben van werk wil ik het liefst leuke dingen doen en alsnog de deur uit. Let wel op dat dit je geen rust geeft. Een avondje naar de sauna of lekker thuis op de bank kan af en toe net zo goed voor je zijn en ook nog eens gezellig!
 • Zorg voor voldoende vocht in je lichaam door het drinken van water en thee. Heb je al een beetje last van je keel? Gember thee met honing is dan zeker een aanrader!
 • Was regelmatig je handen. Doe dit vaker wanneer je op werk, school of met het openbaar vervoer reist.

weerstand op pijl

Kom maar door met de winter, wij zijn er klaar voor! Heb jij nog meer leuke tips om te doen met kouder of regenachtig weer? Of wat doe jij om je weerstand op pijl te houden? Let me know!

Liefs, Michelle

Om aan je dagelijkse vitamine te komen kan je voor smoothierecepten hier eens een kijkje nemen voor inspiratie.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more