Deze kruiden mogen niet in je keuken ontbreken

Kruiden maken het eten net even wat smaakvoller en door gebruik te maken van de juiste kruiden, kun je het toevoegen van zout tot een minimum beperken. Daar komt nog eens bovenop dat de meeste kruiden erg gezond zijn en sommigen zelfs een geneeskrachtige werking hebben. Vol goede moed ging ik laatst dus in de supermarkt naar het kruidenrek, zeg maar gerust schap, toe maar was er ook weer heel snel (met lege handen) weg omdat er zoveel potjes stonden, dat ik toch echt niet wist welke ik moest kiezen. De hoogste tijd dus voor een lesje kruiden kiezen, want welke mogen er nu echt niet ontbreken in de keukenkastjes?

Basilicum

Persoonlijk een van mijn grote favorieten en dat komt mede doordat het plantje zo leuk in de keuken staat. Daarnaast is de smaak ook nog eens heel erg lekker en past het bij vrijwel ieder Italiaans gerecht. Mocht je niet zo’n liefhebber zijn van plantjes, kun je het ook gewoon gedroogd in een potje kopen. Leuk extraatje: basilicum werkt ontstekingsremmend en is goed voor de spijsvertering.

Dille

Dille is vooral bij visliefhebbers erg populair, omdat het kruid heerlijk smaakt bij vele visgerechten. Maar ook bij kip, vlees en kaas is dit kruid heel smakelijk en bovendien is het goed voor de nachtrust en rijk aan vitamine C.

onmisbare-kruiden

Oregano

Een Italiaans gerecht is eigenlijk niet helemaal compleet zonder oregano. Maar ook bij aardappelen is dit kruid een fijne toevoeging en daarnaast heeft het een pijnstillende en ontsmettende werking.

Kurkuma

Al eens eerder heb ik het gehad over de geneeskrachtige werking van kurkuma en dit kruid mag dan ook zeker niet ontbreken in dit rijtje. Vooral populair in curry’s, maar ook lekker met bijvoorbeeld bloemkool of om een sausje mee te maken.

Rozemarijn

Lange dag voor de boeg? Gebruik rozemarijn! Rozemarijn staat bekend als kruid dat het geheugen en de hersenen stimuleert. Daarnaast zorgt het ervoor dat het afvalstoffen sneller doet afvoeren en geeft het natuurlijk een lekkere smaak aan aardappelen, lamsvlees en geitenkaas. onmisbare-kruiden-2

Tijm

Tijm staat ook wel bekend als de antibiotica onder de kruiden vanwege zijn bacterie- en schimmeldodende werking. Lekker bij gestoofd vlees, maar ook in veel mediterraanse gerechten.

Gember

Om gember kunnen we als healthy freaks inmiddels niet meer heen want gember is niet alleen een ontstekingsremmer, maar werkt ook tegen misselijkheid, hoofdpijn en een opgeblazen gevoel. Gember wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken, maar het is ook een fijn ingrediënt in verschillende baksels.

Ook zo dol op de appelflap, maar niet op de hoeveelheid suiker? Bekijk hier de gezonde(re) variant.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more