Kokosolie – 5 x dingen die je hiermee kunt doen!

Kokosolie is een absolute must have. Dit product wordt laatste tijd steeds meer gebruikt en is een beetje in de fase van superfoods mee gekomen. Het is ook nog eens een super gezond product! Kokosolie bevat namelijk laurinezuur. Laurinezuur doodt bacteriën en werkt ontstekingsremmend. Wist je dat kokosolie ook nog eens helpt bij het verbranden van buikvet?!

Kokosolie, wat is het?

Het is zoals de naam zelf al zegt: de olie uit kokos. Het “vlees” uit de kokosnoot wordt langzaam verwarmd waardoor er olie vrijkomt en dit wordt dus weer opgevangen. Ik heb meerdere potten in huis, op verschillende plekken staan. Want wist je dat je kokosolie op heel veel manieren kan gebruiken?

Kokosolie

 

5 x dingen die je kan doen met kokosolie

1: Koken met kokosolie

Je kan er uiteraard mee koken! Zoals ik al eerder vertelde, dit product is een beetje booming geworden tijden de superfoods fase. Het is namelijk een gezonde vet en je kan hiermee dus makkelijk mee bakken en koken. Het is een goede en gezonde vervanger van bakboter. Ik gebruik dit zelf erg vaak in de keuken!

2: Broodjes smeren

Ja, je leest het goed 😉 Je kan het dus best gebruiken op brood! Je kan net als margarine ook kokosolie op de brood smeren onder je beleg. Het is een lekkere en vegan vervanger van boter of margarine. Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen kokosolie erop te doen.

Kokosolie

 

3: Op je lichaam smeren

Nu het koudere weer is, wordt je huid weer droger. Ik weet niet of jullie er last van hebben? Maar mijn huid droogt altijd in de herfst en winter enorm uit! Ik let er altijd goed op dat ik voldoende drink, maar mijn huid kan dan alsnog een extra steuntje in de rug gebruiken. Na het douchen smeer ik mij af en toe ook lekker in met kokosolie. Je zal zien dat je maar een klein beetje nodig hebt want het smelt op je handen en je kan het goed uitsmeren.

4: Op je lippen smeren

Je kan er ook voor kiezen om het te gebruiken als lip balm, of zelf een heerlijke lipscrub van maken door er wat suiker aan toe te voegen.

Kokosolie lippen

 

5: In je haar smeren

Kokosolie is ook een heel fijn product voor in je haar. Het voed je haar en maakt het echt heel glanzend. Je kan hele kleine beetjes gebruiken in je puntjes als een soort serum. Let wel op dat je maar een klein beetje gebruikt, want het is natuurlijk wel vet 😉

Een keer in de week pak ik mijn haar wat grondiger aan. Ik smeer dan aardig wat kokosolie door mijn hele haar en laat het intrekken. Ik doe dit altijd in de avond als ik weet dat ik de volgende ochtend mijn haar ga wassen. Wel slaap ik dan altijd op een handdoek, zodat mijn beddengoed niet vies wordt. De volgende ochtend lekker douchen en grondig je haren wassen.

Ik doe dit sinds een tijdje en merk echt dat mijn haar er veel gezonder van uitziet en het glanst mooi!

Heb jij nog tips? Smeer jij ‘gekke’ producten in je haar of op je lichaam?

Liefs, Naomi

Doen jullie al mee met Ana’s Vegan Challenge 2.0?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more