Kan je elke dag banaan eten?

Volgens mij houdt iedereen wel van bananen. In ieder geval ken ik niemand die geen bananen eet, jij wel? Freelee the Banana Girl eet 30 bananen per dag, haar record is overigens 50! Geloof mij, deze dame ziet er ontzettend goed uit. Ook ik ben dol op bananen, 30 bananen per dag, dat vind ik echt too much.

Als het gaat om een gezond eetpatroon vind ik variatie erg belangrijk. Daarnaast bevat een banaan 125 calorieën en dat is best veel voor een stuk fruit. Een beetje opletten kan dus geen kwaad. Echter vergeten mensen vaak dat bananen vooral enorm veel positieve effecten heeft voor jouw lichaam. Ze zijn niet voor niets het meest geliefde fruit van de wereld.

5 redenen om bananen te eten:

 1. Bananen voorkomen een te hoge bloeddruk
  Een banaan zit bomvol vitamines en mineralen, waaronder het mineraal kalium. Deze mineraal reguleert de bloeddruk en voorkomt een te hoge bloeddruk.
 2. Lekker in je vel door het eten van bananen
  In bananen zit het aminozuur tryptofaan, dit stofje helpt ons lichaam serotonine aan te maken. Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Je voelt je namelijk vrolijker, en het helpt je tegen depressies, angst en zelfs slaapproblemen. Je lichaam neemt het beste tryptofaan op uit de banaan als je deze combineert met koolhydraatrijk eten.
 3. Bananen geven je een energieboost
  De natuurlijke suikers van een banaan zorgen voor een energieboost. Dit komt doordat je lichaam deze suikers snel opneemt. Weer andere suikers in de banaan worden langzaam opgenomen, dit zorgt voor langdurige energie. Het eten van een banaan voor je workout is dus zeker aan te raden.
 4. Geen slecht humeur meer tijdens je PMS periode
  Vlak voor de menstruatie hebben vrouwen vaak last van stemmingswisselingen. Dit verschijnsel noemen ze PMS (premenstrueel syndroom). Als je tijdens deze periode bananen eet zal je minder last hebben van deze stemmingswisselingen. In de banaan zit namelijk vitamine B6. Deze vitamine zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, net als je humeur.
 5. Door bananen neem je andere gezonde voedingstoffen beter op
  De suikermoleculen (fructo-oligosacchariden) in een banaan, zijn een voedingsbron voor goede bacteriën in ons lichaam. Hierdoor ontstaat er een groei van goede bacteriën in de darmen, en worden gezonde voedingsstoffen beter opgenomen.

Als jong meisje werd ik vaak gewaarschuwd om niet te veel bananen te eten. Eigenlijk raar, omdat sommige kinderen wel elke dag snoepen en zelfs cola drinken. In bananen zitten tenminste wel goede voedingsstoffen. Voor mij is er geen reden om niet elke dag een banaan te eten. Let’s go bananas!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more