Wel eens Indiase maaltijdsoep gegeten? Nee? Let dan op! 😉 Ik deel dit recept in het kader van de nationale week zonder vlees, een initiatief van Isabel Boerdam, beter bekend als de Hippe Vegetariër. Als onderdeel van de week zonder vlees gaf Isabel een kookworkshop. We maakten vier gerechten:
- Indiase maaltijdsoep met wortelen en linzen;
- Indiase frittata met naanbrood;
- Marokkaanse couscous salade met aubergin, kikkererwten en amandelen en
- Mexicaanse quinoa ovenschotel met courgette en mozzarella.
Lekker veel veggies, toch? Ik zal de komende tijd de recepten met jullie gaan delen. Vandaag trap ik af met de Indiase maaltijdsoep met wortelen en linzen.
Indiase maaltijdsoep met wortelen en linzen
Boodschappenlijstje:
- 1 zakje Maggi ‘Dagje geen vlees Indiase linzen curry’
- 300 gram wortel
- 1 ui
- 2 tomaten
- 200 gram linzen
- 4 takjes verse koriander
- 1 blik kokosmelk light (400 ml)
Bereidingswijze:
- Snipper de ui, snij de tomaten in blokjes en de wortel in kleine stukjes;
- Verhit een beetje olijfolie in een steelpan en bak de ui met de kruidenmix;
- Voeg de wortelen en tomaten toe en bak deze kort mee;
- Voeg de linzen toe en schenk 400 ml water en de kokosmelk in de steelpan;
- Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur pruttelen tot de linzen zacht zijn;
- Pureer de soep en schenk in kommetjes;
- Serveer naar smaak de koriander in de soep.
De soep is echt ontzettend lekker en makkelijk te maken dus ik raad je aan deze een keer te proberen! Binnenkort zal ik de andere drie recepten met je delen zodat je deze ook uit kunt proberen.
Enthousiast geworden?
Ik ben super benieuwd naar jouw ervaringen. Wat vind je van de soep? En ook: heb je afgelopen week mee gedaan met de nationale week zonder vlees? Zo ja: hoe ging dat? Valt het mee of tegen? Als je deze week mee doet hoop ik natuurlijk dat je enthousiast bent geworden om minder of zelfs helemaal geen vlees meer te eten. Veel van de meiden van FollowFitgirls eten vegetarisch, maar zeker niet allemaal. Ik ben wel vegetariër dus voor mij betekent deze week geen verandering in mijn eetpatroon. Wel doen er deze week veel bekenden met mij mee, dat vind ik natuurlijk super goed. Want 1 week zonder vlees per volwassene betekent een besparing van 7 maanden aan douchewater, 114 kilometer aan autorijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom. Daar doen we het voor, toch?
Heb je de smaak helemaal te pakken? Ana raapte voor jou de 9 lekkerste én healthy vega gerechten voor jou bij elkaar!