“Ik ga een weekendje weg, en nu?” – Eetdagboek Denise

Afgelopen weekend ben ik met mijn zusje, fitgirl Chantal, een weekendje weg geweest, naar een heel bijzondere plek in Friesland. We verbleven daar namelijk op een vlot. Een super toffe ervaring, maar helaas hadden we een beetje pech met het weer, waardoor we niet hebben kunnen uitvaren. Als je een weekendje weg gaat hoort daar vaak een heleboel lekker eten bij. Als fitgirls houden wij ook van lekker eten, maar toch willen wij hier op een weekendje weg wel een beetje verantwoord mee omgaan. Dat je niet thuis bent, hoeft namelijk niet te betekenen dat je helemaal van je plan af moet wijken. Ook dan kun je verantwoorde keuzes maken en ben jij altijd nog zelf verantwoordelijk voor wat jij in je mond stopt. Vandaag laat ik jullie in de vorm van een eetdagboek zien hoe wij dat afgelopen weekend hebben gedaan.

Op ons vlot was een soort hut gebouwd, waar we in sliepen, maar waar we ook in konden koken. Toen we aankwamen zijn we meteen naar de supermarkt gereden om wat boodschappen in te slaan. We hadden twee gaspitjes dus de eerste avond hebben we daar een overheerlijke Ananas Cashew Curry gemaakt. De volgende ochtend werden we ietwat zweverig wakker, omdat het best wel hard waaide, dus toen we voet aan wal zetten waren we niet helemaal stabiel. Tijd voor een stevig ontbijt om de dag te beginnen.

Eetdagboek Denise (1)

Ontbijt

Ik begin met een half bakje met sojayoghurt met 1 scoop Garden of Life proteïne poeder en een beetje linzenbrood die ik van huis heb meegenomen. Als ik een weekendje weg ga neem ik altijd voor iedere dag 1 scoop proteïne poeder mee, zodat ik in ieder geval wat eiwitten binnen krijg. Thuis had als experiment een keer een linzenbrood gebakken. Hier had ik nog een deel van over, dus deze had ik meegenomen. Omdat het brood behoorlijk droog was (experiment nog niet helemaal geslaagd) kwam Chantal met het goede idee om dit door de yoghurt te doen. Lijkt heel erg gek, maar het was super lekker! Daarnaast at ik ook nog een rijstewafel met houmous van zongedroogde tomaatjes en 1 volkoren wrap met PB2 (pindakaas poeder, ook meegenomen van husi) chocolade smaak met komkommer en tomaatjes. Een redelijk groot en vullend ontbijt. We hadden nog een aantal producten die we niet mee terug wilden /konden nemen en aangezien we geen eten weg willen gooien hebben we dit maar allemaal op gegeten, haha.

Eetdagboek Denise (2)

Lunch

Nadat we uit hadden gecheckt zijn we naar Sneek gereden. Daar hebben we de rest van de dag in Doppio gezeten om lekker te brainstormen met z’n tweeën, onder het genot van veel lekkere koffie en thee. Om 3 uur begonnen we toch wel weer een klein beetje trek te krijgen, na ons grote ontbijt. Wij hebben altijd het ‘probleem’ dat we nooit kunnen kiezen wat we willen eten. Daarom bestellen we eigenlijk altijd allebei iets anders zodat we de gerechten kunnen delen. We bestelden een heerlijke rode bieten salade met couscous en een sandwich met gegrilde groenten. Vooral de sandwich was érg lekker!

Eetdagboek Denise (3)

Avondeten

Aan het begin van de avond zijn we weer naar huis gereden. Eenmaal thuis hadden we voor ons gevoel het weekend nog niet echt afgesloten. Chantal kwam met het idee om op de fiets naar de stad te gaan en een hapje te gaan eten; sushi! We gingen naar Genki, een all you can eat restaurant (waarom bestaat het uberhaupt?). Wij eten dan vaak écht totdat we niet meer kunnen. Omdat we redelijk veel hadden ontbeten en pas laat hadden geluncht en we geen enorme trek hadden, hebben we thuis al met elkaar afgesproken dat we per persoon maar maximaal 2 gerechtjes van de kaart mochten bestellen. Zo voorkom je dat je jezelf meteen helemaal vol gaat (vr)eten en je buik voor je het weet uit elkaar barst. Door maar maximaal 2 gerechtjes per ronde te bestellen eet je langzamer en merk je eerder dat je vol zit. Dit werkte perfect voor ons, en we hebben ons hier dan ook goed aan gehouden. En omdat je minder eet past er misschien ook wel een wijntje binnen het budget 😉

Eetdagboek Denise (4)

Ondanks dat we onszelf een limiet hebben opgelegd bij de sushi heb ik denk ik wel ietwat te veel gegeten. Daarom heb ik zondag wat gecompenseerd door iets minder te eten, dan normaal (ik had ook helemaal niet zoveel trek als anders). Zo blijft alles in balans en kun je toch heerlijk genieten van een weekendje weg.

Hoe doe jij dat als je een weekendje weg gaat? Bereid je jezelf voor en maak je bewuste keuzes, of denk je hier helemaal niet over na? Ik ben benieuwd!

See you next time!

Liefs Denise

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more