Nog maar een weekje en dan is het zover! Een maand backpacken door Indonesië met mijn vriend. Natuurlijk wil ik daar veel yoga gaan doen. Omdat het daar lekker warm is gaat, dat vooral hot yoga worden. Om alvast een beetje te wennen aan de warmte, heb ik een onbeperkt hot yoga abonnementje afgesloten bij Absolute Yoga in Amsterdam.

De eerste les was echt even afzien. Ik ging echt helemaal kapot en was in mijn hoofd alleen maar in gevecht met mezelf. Hoe lang gaat deze pose nog duren?! Totaal niet zen of gefocused. Daarna voelde ik me toch wel zen en ontspannen. Wel meteen rijp voor mijn bed of middagdutje;)

Na de eerste paar lessen, raakte ik steeds meer gewend aan de warmte, kon ik meer rust vinden in m’n hoofd tijdens de poses en kreeg ik juist meer energie na de lessen. Nu ben ik helemaal hooked! Mijn favoriet is de absolute fit les. In deze les doe je yogahoudingen gecombineerd met fitnesselementen, voor een strak en gespierd lichaam. Ook in een ruimte van 40 graden.

hot yoga

Waar hot yoga allemaal goed voor is

De lessen worden gegeven in een ruimte van 38-40 graden. Door de yoga houdingen in deze hoge temperatuur uit te voeren, zijn je spieren flexibeler en heb je minder kans op blessures. Ook ga je natuurlijk flink zweten. Hierdoor worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd.

Met hot yoga verbeter je je flexibiliteit, kracht, evenwicht en uithoudingsvermogen.

Verder leer je je ademhaling te gebruiken bij de oefening, waardoor je meer rust kunt vinden in de poses.

Ook op geestelijk vlak is het goed voor je. Het heeft een positieve invloed op je zelfvertrouwen, geduld en concentratie vermogen.

Zin in een lesje? Lees dan eerst onderstaande tips:

  • Voordat je naar hot yoga gaat, moet je je wel goed voorbereiden. Drink verspreid over de dag een aantal liter water.
  • Eet 2 uur voor de les begint je laatste maaltijd. Om honger tijdens de les te voorkomen, kun je van te voren wel fruit eten of een glas sap drinken.
  • Draag tijdens de les zo min mogelijk kleding, bijvoorbeeld een kort broekje met sportbeha. Kleding zit niet fijn, omdat je veel gaat zweten.
  • Neem een handdoek mee om het zweet af te vegen.
  • Drink na de les een flesje (cocos)water.

Hot Yoga is helemaal hot! 😉 Dus je kunt vast een goede yogaschool bij je in de buurt vinden!

 

sweat-smile-repeat-pink

De volgende blog schrijf ik vanuit Indonesie! Tot dan!