Waar sport jij het liefst? In de sportschool, buiten, of gewoon thuis? Bij mij is het een combinatie van die drie locaties. Ze hebben allemaal hun voordelen. Zodra het ook maar een beetje mooi weer is ga ik graag naar buiten. Heerlijk vind ik dat, sporten in de frisse buitenlucht. De sportschool vind ik fijn, omdat ik daar kan beschikken over alle apparaten, gewichten en tools die ik me maar kan wensen. Maar ook thuis kan ik me goed vermaken met een pittige workout. Wil jij ook lekker thuis aan de slag? Dan mogen deze 5 home gym must haves niet ontbreken.

5 x home gym must haves

1. Oordopjes of een koptelefoon

Ik weet niet of het voor iedereen geldt, maar ik heb echt muziek nodig als ik sport. De juiste muziek op m’n oren helpt me net om door te zetten op momenten dat ik het eigenlijk wil opgeven. Om mijn huisgenoten en de buren niet lastig te vallen met mijn muziek is een koptelefoon of oordopjes onmisbaar.

2. Kettlebells

Ik ben echt fan van de kettlebell. Ze worden niet voor niets ’s werelds enige draagbare total gym genoemd; met één kettlebell kun je het hele lichaam trainen. Oké, ik gebruik er meer omdat ik niet overal hetzelfde gewicht voor gebruik, maar in principe zou het kunnen. Ook ideaal om mee te nemen op vakantie, of gewoon naar buiten. Of voor je home gym dus. Mijn collectie bestaat uit kettlebells van 12, 16, 20 en 24 kilo. Genoeg voor mij, maar als je wilt zijn ze zwaarder te verkrijgen. Het voordeel van kettlebells (en andere vrije gewichten zoals dumbells en halters) ten opzichte van apparaten is dat het hele lichaam meewerkt en er een natuurlijke beweging uitgevoerd wordt. Dit zorgt voor een evenwichtige spieropbouw.

3. Fitnesselastieken

Kom je maar niet verder bij een bepaalde oefening, hoe hard je er ook je best voor doet? Dan kan een fitnesselastiek of weerstandsband uitkomst bieden. Mij hebben ze geholpen om chin-ups te leren en om meer herhalingen te kunnen maken bij de dips. De banden zijn er in verschillende weerstandsniveaus. Zo kun je precies bekijken hoeveel extra hulp, of juist hoeveel extra uitdaging, je nodig hebt. Anouk heeft ook een leuke workout voor je met weerstandsbanden.

4. Yogamat

Niets is vervelender dan blauwe plekken op je rug, knieën, of ellebogen na een paar yoga oefeningen. Zorg daarom voor een yogamat van een goede, dikke kwaliteit.

5. Swiss ball

Een swiss ball (of exercise ball) is denk ik wel mijn favoriete attribuut om thuis mee te trainen. Waarom? Bij alle oefeningen die je met deze bal kunt doen draait het om je stabiliteit. Bij elke oefening die je met een swiss ball doet moet je echt moeite doen om je stabiliteit te bewaren wat weer supergoed voor bijvoorbeeld je core is. Ik vind het dus echt een killer attribuut voor stabiliteits- en coreoefeningen. En trouwens, je kunt hem ook prima gebruiken als stoel. Ja echt! Ik zit er nu zelfs op om deze blog voor je te schrijven.

Liefs Lianne

Wil jij ook lekker thuis sporten? Dat kan met het online trainingsprogramma Hello New You met Marlou als je sportbuddy. Sounds good right?