Hoeveel stappen ik zette tijdens mijn vakantie in New York

”Concrete jungle where dreams are made of. There’s nothing you can’t do. Now you’re in New York. These streets will make you feel brand new. The big lights will inspire you”. Alicia Keys kon het al zo mooi verwoorden in haar liedje Empire State of Mind en ze heeft zeker niet gelogen. Ik heb vijf dagen van deze stad mogen genieten en het heeft een plekje in mijn hart veroverd. New York wordt ook wel the city that never sleeps genoemd en dat heb ik ook zo ervaren. Ookal was ik kapot na een dag sightseeing. Wil je weten waarom? Lees dan verder!

Lopen, lopen, lopen

Waar je in een stad als Groningen, Amsterdam of zelfs Barcelona alles redelijk dicht bij elkaar hebt, is dat in New York totaal niet zo. Voor de lange afstanden pak je de metro. Zoals wij elke morgen en avond deden als we vanaf ons appartement in Brooklyn naar Manhattan gingen. Maar voor de ‘korte’ afstanden loop je vaak even door. Als echte Nederlanders want New Yorkers pakken sneller een taxi of de metro. En dat hebben we geweten. Ik heb de kilometers per dag bijgehouden en dat zijn er veel meer dan ik had verwacht.

Heenreis: Dag 1

Een vroeg vertrek, een fijne vlucht en een spannende metrorit (want ja, hoe werkt het?!) naar ons appartement in Brooklyn.

Hoeveel stappen ik zette in New York

Financial District en Times Square: Dag 2

Ontbijten in een typische Amerikaanse bagelzaak, als een echte New Yorker met coffee on the go in de metro naar Manhattan, The Financial District bezoeken met: Wallstreet, Liberty Park, 9/11 memorial en museum, The Freedom Tower, Trinity Churh en St Paul’s Chapel. Vanaf daar via City Hall naar Times Square en via Grand Central weer naar Brooklyn.

Hoeveel stappen ik zette in New York

Upper East Side en Brooklyn Bike Tour: Dag 3

Upper East Side met Park Avenue, Madison Avenue en 5th Avenue, the MET, Central Park en Barney’s. Weer naar Brooklyn voor een bike tour door Brooklyn en Manhatten met de Brooklyn Bridge, de Manhattan Bridge, China Town en Brooklyn Heights.

Hoeveel stappen ik zette in New York

Hoeveel stappen ik zette in New York

Hoeveel stappen ik zette in New York

The High Line en Central Park: Dag 4

Greenwich Village, The High Line, Madison Square Garden, The Museum of Natural History, Central Park en Bloomingdale’s.

Hoeveel stappen ik zette in New York

Boottocht en The Empire State Building: Dag 5

Boottocht om Manhattan heen met Ellis Island, The Statue of Liberty, Govenors Island en The Verrizano Bridge. Na de boottocht via Broadway naar The Empire State Building .

Hoeveel stappen ik zette in New York

Brooklyn en JFK: Dag 6

De wijk in Brooklyn verkend, met de metro en bus naar JFK International Airport.

Hoeveel stappen ik zette in New York

Reis naar huis: Dag 7

Vliegen en met de trein weer naar Groningen.

Hoeveel stappen ik zette in New York

Dat zijn in totaal 116.362 stappen, 85,19 km en 3.653 verbrande calorieën! Die calorieën kwamen er helaas wel weer aan door al het lekkers dat ik heb gegeten. En het viel nog mee hoe ongezond ik heb gedaan, maar dat lezen jullie in de volgende New York blog!

Liefs,

Eva

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more