Zoveel calorieën verbrand ik met mijn workouts

Ik train regelmatig met mijn hartslagmeter om te zien hoeveel calorieën ik met een bepaalde workout verbrand. Ik ben nooit echt bewust bezig met het tellen van calorieën als ik eet maar zorg gewoon voor portiecontrole en probeer wel zo vaak mogelijk gezonde keuzes te maken. Daarnaast vind ik wel dat je moet genieten van het leven dus ik eet ook regelmatig een lekker koekje en drink ik ook in het weekend wijntjes. Dit doe ik allemaal zonder schuldgevoel want ik vind dat dit moet kunnen als je zoveel sport als ik. Ik train gemiddeld zo’n 4 keer per week. Ik heb laatst voor Followfitgirls een eetdagboek bijgehouden en toen werd ik me wel bewust van het aantal calorieën dat ik gemiddeld op een dag binnenkrijg. Stiekem vond ik het heel interessant maar het is niet iets wat ik standaard doe. Ik gebruikte hiervoor de app My Fitness Pal (eerder deed ik het al een keer met de app van het Voedingscentrum). Wat erg handig is, is dat je in je profiel kunt aangeven wat je gewicht is en wat je doel is. Ik weeg 57 kg en mijn doel is om op hetzelfde gewicht te blijven. Volgens de app houdt dit in dat ik 1.680 calorieën per dag mag. Dit is op basis van het zittende werk wat ik doe. Als ik sport dan mag ik natuurlijk meer calorieën want dan verbrand ik er ook weer een aantal.

Hoeveel calorieën verbrand je met Kayla Itsines?

Zoals jullie misschien weten ben ik fan van thuis workouts en volg ik momenteel de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Tijdens zo’n training van ongeveer een half uur verbrand ik meestal tussen de 200 en 300 kcal. Hier zit ook veel krachttraining bij waarmee je natuurlijk minder calorieën verbrand maar wel spiermassa opbouwt. Het voordeel van spiermassa is dat dit ervoor zorgt dat je gedurende de dag meer calorieën verbrand.

hoeveel calorieen verbrand je met kayla itsines

Hoeveel calorieën verbrand je met hardlopen?

Ook loop ik regelmatig hard, zo’n 5 kilometer in 25 tot 27 minuten. Daarmee verbrand ik zo’n 320 kcal.

Hoeveel calorieën verbrand je met Insanity?

Ik heb vorig jaar heel actief Insanity trainingen gedaan en die varieerden tussen de 40 en 60 minuten. Hiermee verbrandde ik toen tussen de 320 en 585 calorieën waarbij de max interval trainingen zorgden voor maximale calorieverbranding. Deze duurden dan ook meestal een uur. Benieuwd naar mijn Fit Diary over Insanity? Klik hier.

Max interval training 585 kcal
Max interval plyo 484 kcal
Max cardio conditioning 440 kcal
Max Recovery 247 kcal
Cardio Power & Resistance 325 kcal
Pure Cardio 370 kcal
Polyometric Cardio Circuit 320 kcal
Cardio power and resistance 325 kcal
Pure cardio & cardio abs 330 kcal

 

cardio workout

Hoeveel calorieën verbrand je met tennis?

Inmiddels is het tennis seizoen weer in volle gang en pak ik regelmatig een toernooitje mee. Ik ben geen toptenniser maar doe het vooral omdat ik het erg leuk vind. Mijn speelsterkte voor de enkel is ongeveer 7,5 en afgelopen weekend werd ik tweede tijdens een toernooi. Joehoe! Winnen is natuurlijk het allerleukste. Uiteraard was een eerste plek nog leuker geweest maar gezien mijn tegenstander in de finale super goed was en ik toch nog veel games pakte ben ik tevreden met een tweede plek. Ik weet nu wat ik gemiddeld met mijn andere workouts verbrand maar hoe zit dat met tennis? Een tenniswedstrijd duurt meestal tussen de anderhalf en twee uur en soms zelfs nog langer. Je bent natuurlijk constant op interval sprintjes aan het trekken en hebt ook wat rustmomentjes tussendoor. Wat verbrand ik nou gemiddeld aan calorieën tijdens een tenniswedstrijd? Tijd voor de test! Ik deed mijn hartslagmeter om en was eerlijk gezegd nogal verbaasd over de uitslag. Tijdens een wedstrijd van anderhalf uur verbrandde ik 865 calorieën en bij wedstrijd die twee uur duurde stond er zelfs 1100 calorieën op de teller. WOW! Veel toch? Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik ook redelijk gespannen was en dat mijn hartslag gedurende de hele wedstrijd aardig hard tekeer ging, misschien had dat er ook iets mee te maken. Ik zal binnenkort eens tijdens een tennistraining de hartslagmeter om doen. Kijken wat dan de uitslag is!

hoeveel calorieen verbrand je met tennis

Ik ben benieuwd; hou jij wel eens bij hoeveel calorieën je met een workout verbrand? Laat het me weten door een reactie achter te laten.

Liefs Marlou

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more