Hoelahoep Workout met Fitgirl Rosa

Na mijn vorige old skool workout “Touwtjes springen” heb ik nu weer een andere leuke old skool workout, namelijk de Hoelahoep! Een tijdje geleden was ik bij Primark en zag een hoelahoep voor maar 6 euro. Ik heb vroeger op het schoolplein en in de tuin veel gehoelahoept dus ik dacht leuk dit wil ik wel weer eens proberen. Maar wist je dat je met hoelahoepen ook nog een eens super veel calorieën verbrandt? Ongeveer 100 kcal per 10 minuten. Je traint heel gericht je heupen, billen, buik en taille en dat is precies wat wij dames willen toch? En wist je dat er nog veel meer leuke voordelen zijn van hoelahoepen? Ik ga dit in deze blogpost met jullie delen.

10 voordelen van een Hoelahoep workout

 1. Je wordt er super vrolijk van, wat weer voor ontspanning zorgt en je stress wegneemt.
 2. Je kan het bijna overal doen, in de huiskamer, voor de tv, in de tuin, in het park of op het strand.
 3. Je rompstabiliteit verbetert.
 4. Versterking van je buik, rug, been en bilspieren.
 5. Je conditie verbetert.
 6. Je rug en heupen worden soepeler.
 7. Het is goed voor je doorbloeding.
 8. Je tailleomvang neemt af.
 9. Je kinderen kunnen ook meedoen.
 10. Het bevordert je spijsvertering.

 

Welke hoepel heb ik nodig?

Er zijn super veel verschillende hoepels. Een hoelahoep uit de speelgoed winkel is vaak erg licht. Hoe zwaarder je hoepel is hoe zwaarder je work-out. Een hoepel moet qua hoogte tussen de taille en de borst komen. De omvang is afhankelijk van je tailleomvang . Dus hoe groter je omvang is hoe groter de diameter van de hoepel moet zijn.

Hoe ga je te werk?

Plaats je voeten iets uit elkaar en houd de hoelahoep tegen je onderrug aan. Beweeg nu je buik van voor naar achter en van links naar rechts. Je hoelahoept met je buik en je rug niet met je heupen. Je moet je lichaam snel bewegen anders valt de hoelahoep naar beneden.

Hoe lang?

Ook bij deze work-out moet je lichaam wennen dus is het verstandig om rustig op te bouwen. Je kan bijvoorbeeld beginnen met 3 a 5 minuten per dag. Soms kun je van verzwaarde hoepels blauwe plekken krijgen. Wacht dan even een paar dagen en begin daarna weer. In de tweede week doe je 5 a 10 minuten. Wil je echt afvallen door hoepelen dan moet je wel 3 keer per week 30 minuten hoepelen.

Gaan jullie ook hoelahoepen? Ik ben benieuwd. Have fun! Liefs Rosa

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more