Deze blog kan nuttig zijn om verschillende redenen:

  1. Je hebt geen idee van hoe een training van PBP eruit zou moeten zien maar je bent wel nieuwsgierig;
  2. Je wilt misschien zelf eens krachttraining proberen maar je weet niet waar je moet beginnen;
  3. Je staat te popelen om mij na bijna een jaar bloggen ein-de-lijk in actie te zien.

In deze blog loods ik jullie door mijn A(arm)-training van deze week. In totaal heb ik vier trainingen per week: A-B-A-B waarbij bij A-training de focus ligt op de armen en bij de B-training de benen en billen.

https://youtu.be/_CCw3o7Z0QQ

Set #1, #2, #3  = Warming Up

Personal Body Plan Personal Body Plan

 

Allereerst de foamrol, ofwel set #1. Lekker alles even losmaken. In het begin is het erg onwennig maar inmiddels heb ik zelfs een foam roller thuis. Je masseert hiermee je spieren. Ik gebruik het ook voor en na het hardlopen. Meer informatie over verschillende oefeningen met dit ding kun je hier vinden. #2 is ook warming up maar dan iets meer stretchen. #3 is vaak twee of drie minuten warm worden. Deze week roei ik 2 minuten in totaal, steeds 10 seconden rustig afgewisseld met 10 seconden sneller roeien.

 

Set #4 = Superset nummer 1

Personal Body Plan

De superset zit als volgt in elkaar: Eerst doe je oefening A1 met 21 herhalingen, dan A2 met 15 herhalingen en dan A3 met 9 herhalingen. Na een korte rust ga je weer verder met A1 21 herhalingen, etc. In totaal doe je dus alle oefeningen drie keer.

Zoals je ziet in het filmpje, is het niet altijd even makkelijk. Bij de trainingen in de PBP-app krijg je wel instructiefilmpjes. Soms denk je dat je het goed doet, maar dan blijkt het toch niet iets anders te moeten. Dit is een groot nadeel van zelfstandig aan de slag gaan met krachttraining. Het is daarom aan te raden om soms met iemand die er verstand van heeft erbij te halen. Zelf probeer ik af en toe naar de Hub te gaan, de sportschool van Personal Body Plan. Hier lopen trainers rond die je kunnen helpen.

Set #5 = Superset nummer 2

Personal Body Plan
De superset zit als volgt in elkaar: Eerst doe je oefening B1 met 21 herhalingen, dan B2 met 21herhalingen.  Na een korte rust ga je weer verder met B1 maar dan met 15 herhalingen, gevolgd door B2 met 15 herhalingen. Bij de laatste set doe je hetzelfde maar dan met ieder 9 herhalingen. In totaal doe je dus alle oefeningen drie keer, maar met steeds minder herhalingen.

Set #6

Personal Body Plan

Deze leek zo makkelijk. De hip swing. Misschien ken je de oefening al? Ik bleek de oefening helemaal verkeerd te doen. Ai! Doordat mijn heupen niet voldoende open kunnen en ik erg korte hamstrings heb (beiden waarschijnlijk door hardlopen) heb ik een aangepaste oefening gekregen. En dit vind ik al moeilijk genoeg 😉

Set #7

Personal Body Plan

Yes, daar ben ik aangekomen aan het einde van mijn training. Ik sluit weer af met stretchen en de foamroller.

Gemiddeld ben ik 60 minuten bezig per training. Deze training is toevallig iets korter. Dat is wel lekker, vooral als je net als ik om 07.00 uur in de sportschool staat en om 08.15 weer spik en span op je fiets moet zitten om de trein te halen.

Hoe ziet jouw training eruit? Heb je een favoriete oefening? En doe je liever armen of benen/billen trainen?

X Ana