Werken aan heupvet verliezen

De een bezoekt de sportschool om aan zijn of haar conditie te werken, de ander wil graag sterkere armspieren.. Niet iedereen heeft dezelfde reden om naar de sportschool te gaan. Is de reden om wat heupvet te verliezen? Dan ben je hier aan het goede adres! We weten dat plaatselijk vet verliezen een sprookje is, zo werkt het in real life helaas niet. Naast sporten is hetgeen wat je eet ook erg belangrijk, we kennen allemaal het gezegde “abs are made in the kitchen” wel. Om weer terug te gaan naar het heupvet verliezen: heb jij dit als een van je doelen, voeg deze oefeningen dan aan je routine toe!

1. Twist crunches

De welbekende crunch, maar nu met een twist! Ga op je rug liggen met je handen achter je hoofd en je knieën gebogen. Breng nu je linkerelleboog naar je rechterknie en ga weer naar de beginpositie. Breng nu je rechterelleboog naar je linkerknie. Herhaal dit in 3 sets van 20.

2. Lunges met twist

Werken aan je balans, spieren, benen en die muffintop? Dan zijn lunges mét twist jouw vriend! Voer de twist sloom uit zodat je de beweging goed voelt. Hoe je de twist lunge uitvoert? Zet je voeten op heupbreedte naast elkaar en maak vervolgens een grote stap naar voren met je linkervoet, zodat je knie een hoek van 90 graden maakt. Hou het gewicht op de voorste hiel en houd je rug recht. Houd deze beweging aan en draai nu het bovenlichaam naar links. Ga weer terug naar de beginhouding en herhaal de oefening met het andere been. Beginner met deze oefening? Doe dan 10 lunges per been, maar dit kun naar eigen inzicht uitbreiden.

3. Side Planking

Planking kan pretty tough zijn, deze oefening focust zich goed op de core! Neem de houding van onderstaande afbeelding aan. Om de oefening nog extra pittig te maken, buig dan je bovenste knie en breng je elleboog naar diezelfde knie. Doe deze oefening 20 keer per kant.

heupvet-verliezen

4. Jumping Jacks

Jumping jacks zijn niet alleen effectief voor heupvet verliezen, ze werken goed voor je hele lichaam. Spring omhoog, land met je benen op schouderbreedte en breng tegelijk je armen de lucht in. Spring daarna weer, sluit tegelijk je benen en breng je armen weer naar beneden. Doe 3 sets van 20.

5. Cardio

Cardio mogen we zeker niet vergeten tijdens het proces van heupvet verliezen. Probeer zo’n 4 keer per week 40 minuten aan cardio te doen. Kies een cardio workout uit die voor jou goed werkt, dan is het makkelijker om vol te houden. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld touwspringen, een effectieve workout en stiekem ook wel een hele leuke!

Vind jij het leuk om mee te doen met een workout video? Dan hebben wij hier een leuke voor je. Cassey van Blogilates deelt op haar YouTube kanaal heel veel verschillende sportvideo’s en deze wilden we jullie niet onthouden!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more