Het belang van de juiste schoen

Vorige week schreef Ellen een uitgebreid artikel over waarom wandelen goed voor je is. Nu we allemaal op de hoogte zijn van het belang van een goede wandeling, wil ik het gaan hebben over het belang van goede schoenen voor deze wandeling. Ik ben zelf iemand die, als het even kan, alles lopend doet. Of dat nou de twee minuten naar kantoor is, tien minuten naar de Albert Heijn, twintig minuten naar het station of een paar uur voor mijn plezier. Ik vind lopen heerlijk en snap dan ook niet dat er zoveel mensen zijn die dat níet vinden. Vaak omdat het niet snel genoeg gaat of omdat ze last krijgen van hun voeten. Een goede voorbereiding is het halve werk en dus komen we weer uit bij het juiste schoeisel.

Bergschoenen 2.0

Mijn moeder pakt bij de minste of geringste wandeling de bergschoenen uit de kast en hoewel dat ongetwijfeld zalig loopt, gaat mij dat wat ver. Ik ben sinds kort erg content met mijn Skechers sneakers die zo comfortabel zijn dat ze waarschijnlijk niet eens onder doen voor die lompe stappers. Zeker niet nu deze schoenen zijn voorzien van een ‘Memory Foam‘. Dit is een zogeheten schuimlaag waardoor de schoenen nog beter zitten.

Schermafbeelding 2016-03-09 om 11.07.10

Je kunt de schuimlaag vergelijken met die van een traagschuim-matras. De elasticiteit van dit materiaal geeft de voeten optimale ondersteuning doordat het langzaam terugkeert in zijn oude vorm. De Memory Foam in de Skechers schoenen ondersteunt tijdens het lopen optimaal door de druk op te vangen bij de verschillende bewegingen. Door deze ‘Memory Foam’ zijn de sneakers ook prima te gebruiken als comfortabele sportschoenen. Skechers zijn verkrijgbaar bij Ziengs.

Vier verschillende typen Memory Foam

De Skechers Memory Foam worden in vier verschillende typen uitgebracht waardoor er voor iedereen wat wils is te vinden. De een met extra stabiliteit, de ander met vochtafdrijvende en ventilerende eigenschappen.

Skechers Memory Foam
De Skechers Memory Foam binnenzool biedt de hele dag comfort, vormt zich om vrijwel elk type voet en helpt druk te verlichten bij gevoelige voeten.

Skechers Gel Infused Memory Foam
De Skechers Gel Infused Memory Foam binnenzool biedt de ultieme balans tussen comfort en ondersteuning. De bovenste laag van de binnenzool bestaat uit Bio-Dri lining: dit materiaal bevat vochtafdrijvende en ventilerende eigenschappen.

Skechers Air-Cooled Memory Foam
De Skechers Air-Cooled Memory Foam zool verlicht druk, biedt langdurig comfort en werkt luchtdoorlatend. Het bevat tevens Bio-Dri lining.

Skechers Stability Gel Memory Foam
Dit type zool biedt extra stabiliteit middels een verstevigend hielstuk. Het helpt bij het verlagen van druk rondom gevoelige delen van de voet, waardoor men de hele dag comfort ervaart.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more