Kerst is ook bij ons thuis een groot feest. En dat feest gaat gepaard met heel veel lekker eten. Van een uitgebreide brunch met kerststol, suikerbrood en scones tot een verrassingsdiner buiten de deur. Ik vind het heerlijk om met Kerst uit eten te gaan, omdat ik dan flink kan uitpakken met mijn outfit, haar en make-up. Ander groot voordeel is dat je zonder er zelf moeite voor te doen de lekkerste gerechten voorgeschoteld krijgt. Ja, ik heb absoluut genoten van de afgelopen dagen en mij geen seconde druk gemaakt om hoeveel calorieën ik naar binnen heb gewerkt. Gewoon, omdat zulke dagen een uitzondering op de regel zijn. Er even vanuit gaande (en hopende!) dat jullie ook allemaal hebben genoten van de gezelligheid én al het lekkers, heb ik wat tips op een rijtje gezet om te herstellen na deze calorierijke dagen.

1. Stop met je schuldig voelen

Mocht het nou het geval zijn dat jij je toch niet helemaal lekker voelt bij het idee wat je allemaal hebt gegeten: stop hiermee en vergeef jezelf. Het is tenslotte maar een keer per jaar Kerst en dan mag je best eens zondigen en schijt (sorry) hebben aan de regels die jij normaal zo keurig nastreeft. Bovendien is de term fit journey er niet voor niets; het komt heus niet neer op twee mindere dagen.

2. Balansdagje

Ik vind het zelf altijd heel prettig om na een dagje flink eten even een balansdagje in te lassen. Groene smoothie als ontbijt, soepje als lunch en lekkere verse groenten met een stukje vis als avondeten.

herstellen

3. Let’s workout!

De beste tip om over je off dag en volle buik heen te komen; ga sporten. Ik vind het heerlijk om een eind in de frisse buitenlucht te gaan hardlopen, maar je kunt natuurlijk ook lekker gaan zweten in de sportschool of je eigen home gym.

4. Water, water en nog eens water

Flink hydrateren is natuurlijk altijd goed, maar op een day after heeft je lichaam het nog een beetje extra nodig. Helemaal als er tijdens Kerst ook de nodige alcoholische versnaperingen bij kwamen kijken.

5. Stel doelen op voor het nieuwe jaar

Een nieuw jaar staat voor de deur en hoewel ik geen grote voorstander ben van een enorme lijst met goede voornemens, vind ik het altijd wel motiverend om doelen (in kleine stapjes graag!) op te stellen. Uiteraard met een passende beloning voor als je een doel hebt bereikt.

Op zoek naar gezonde alternatieven voor je favoriete voeding? Je vindt ze hier.