Personal update: Hoe gaat het met mijn herstel van anorexia?

Zie ik net dat ik voor het laatst een personal update over mijn herstel van anorexia in oktober 2017 gepost heb. Oeps! De tijd gaat ook zo snel, vooral als er veel gebeurt.. Ben je benieuwd hoe het nu met me gaat? Lees dan snel verder!

I am enough

Jeetje zeg, wat is er veel gebeurt! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik de blog met mijn laatste update las. Toen had ik al veel stappen gezet, maar ondertussen heb ik al weer heel wat nieuwe stappen gezet. I am enough, dat is kort gezegd wat ik me nu steeds meer besef. Ik ben oké zoals ik ben en wat ik eet en hoevaak ik sport zegt niks over mij als persoon. Niet dat deze instelling me is komen aanwaaien hoor, ik heb er heel wat voor moeten doen (en voor moeten laten). Ik heb heel veel gesprekken gevoerd, tranen gelaten en ik heb omdat mijn lichaam heel moeilijk voedingsstoffen kon opnemen heb ik er zelf voor gekozen om een paar maanden sondevoeding te nemen. Dat vond ik wel heel heftig hoor, maar het heeft me wel echt geholpen om nieuwe stappen te kunnen zetten.

Laat het los

‘Laat het los’ en ‘zet er een streep onder’, dat is waar ik me nu vooral op focus. De anorexia is mijn leven geslopen omdat ik me met bepaalde gevoelens geen raad wist. Ik voelde me onzeker, was angstig, en daarom stortte ik me op het zo gezond mogelijk eten en trainde ik als een malle. Nu zie ik dat het helemaal niet om het eten of sporten gaat, dit was een soort afleidingsmanoeuvre om me niet bezig te hoeven houden met mijn angsten en onzekerheden. Dankzij de hulp van Human Concern, mijn familie en vrienden heb ik geleerd hoe ik hier op een gezonde manier mee om kan gaan. En nu me dat steeds makkelijker lukt, kan ik de eetstoornis steeds meer loslaten. Ik heb het niet meer nodig, het is tijd om er een streep onder te zetten.

Dromen en doelen

Het herstellen van een eetstoornis is een pittig proces met veel ups & downs. Wat mij enorm geholpen heeft is dat de eetgestoorde gedachten die ik had, en soms nog heb, alleen maar gedachten zijn. Als ik er logisch over na denk, slaat het eigenlijk helemaal nergens op. Hoezo mag ik iets niet eten? Hoezo moet ik 7 x in de week trainen? Ik moet helemaal niks! Deze gedachten en mijn gedrag waren een afleiding om me niet bezig te hoeven houden met de dingen die ik moeilijk vond. Nu ik dat wel steeds meer doe, verdwijnt de eetstoornis meer en meer naar de achtergrond. herstellen anorexia loslaten
Wat me ook ontzettend geholpen heeft is me bedenken wat ik graag wil, wat zijn mijn dromen en doelen? Van welke dingen word ik echt blij en gelukkig? Dit heb ik allemaal opgeschreven en deze lijst (er staan super veel leuke dingen op) is nu mijn houvast om niet op te geven en stug door te gaan. Want als ik die doelen en dromen wil bereiken, moet ik de anorexia loslaten.

Ruimte en tijd voor nieuwe dingen

Nu de anorexia steeds meer op de achtergrond staat, ontstaat er ruimte en tijd voor nieuwe dingen. Er komen opeens kansen op mijn pad waarvan ik nooit had durven dromen dat het zou kunnen. Ja echt! Een leven zonder eetstoornis is pas echt leven. Het voelt als een enorme bevrijding. Natuurlijk voel ik me nog wel eens onzeker of vind ik iets spannend, maar dat heeft toch iedereen wel eens? Het is de manier waarop ik er mee omga, er niet voor weglopen maar just deal with it. En weet je, ik ben best trots dat ik dit toch allemaal maar ‘even’ doe, en dat ik nu van Gaston Luga een mooie rugzak heb gekregen voelde echt als een cadeau, een beloning voor alle stappen die ik gezet heb. En weet je, deze rugzak staat voor mij als een symbool voor mijn nieuwe leven. In deze rugzak kan ik mooie nieuwe herinneringen bewaren en ik draag hem vol trots om de wereld te ontdekken. Hello world, here I come!
herstellen anorexia rugzak

En vergeet nooit: of je nu wel of niet struggled met een eetstoornis, ook jij bent enough, ook jij bent oké zoals je bent. Heb je vragen over mijn herstel of wil je iets anders aan me kwijt? Je mag me alles vragen via een reactie hieronder of stuur me mailtje. Ik help je graag waar ik je kan!

Tot slot heb ik nog iets heel leuks voor jullie… Wil jij ook zo’n toffe tas van het Zweedse tassenmerk Gaston Luga? De tassen zijn gemaakt van vegan leer, canvas en metaal, en ze hebben verschillende modellen in allerlei kleuren. Echt superleuk. Met de code FFG ontvang je 15% korting op je aankoop bij Gaston Luga en tot en met 2 juni krijg je er ook nog eens een limited edition canvas tas cadeau bij. Enjoy!

Liefs Lianne

Wil je meer lezen over mijn herstel? Dan vind je deze Q & A over anorexia, een gesprek tussen Ana en mij, vast ook interessant. 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more