Helweek dag 2: Modus & Focus

Na een heerlijke wandeling van drie kwartier dronk ik gister om half 10 mijn laatste kop je thee op en stipt om 22:00 uur lag ik in mijn warme nestje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best wel moe was maar dat is ook niet zo gek als je al om 5:00 uur wakker bent. Datzelfde kopje thee zorgde ervoor dat ik vanmorgen zelfs voor de wekker wakker was! Om half 5 stond mijn blaas op knappen dus ik rende even snel naar de wc om vervolgens nog een half uur rustig wakker te kunnen worden naast mijn lieve vriend.

helweek

Avondeten van gister: een lekkere salade met een krokante kipschnitzel

helweek

Gister verraste ik mijn vriend met een leuk cadeautje: een Onepiece om lekker in te chillen!

helweek

Tijdens de Helweek moet je jezelf ook goed verzorgen en ik had dus ook voor mezelf een OnePiece šŸ™‚ Zo fijn!

Goed begin van de dag! Om 5:00 uur sprong ik uit bed om mezelf weer in mijn sportkleding te hijsen en iets voorĀ half 6 stond ik alweer bijĀ Sanne voor de deur met mijn barbell en springtouw. Gister heb ik natuurlijk al mijn goed een slechte gewoontes in kaart gebracht en Ć©Ć©n van mijn slechte gewoontes is dat ik bijna altijd te laat kom. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik dit echt wil veranderen, net als nog een aantal dingen (al las ik net ditĀ artikel wat me wel een beetje aan het twijfelen brengt of dit gaat lukken). Deze Helweek leek mij perfect om de goede voornemens direct in de praktijk te brengen. Na het sporten heb ik gedoucht en een heerlijk ontbijtje gemaakt voor Jurre en mij. Vervolgens heb ik me rustig aangekleed en ben ik met de hondjes naar kantoor gelopen. Om 8:00 uur zat ik braaf achter mijn computer. Heerlijk om de dag zo even rustig in mijn eentje te beginnen. Zoals ik gister ook al schreef ben ik normaal echt geen ochtendmens en begin ik om 9:00 op kantoor en ik heb altijd moeite om te stoppen met werken waardoor ik altijd langer blijf zitten en hierdoor mijn avond (en die van mijn vriend) onnodig inkort.

Vanaf nu begin ik dus om 8:00 uur met werken en stop ik wat eerder zodat ik rustig de tijd heb om de hondjes uit te laten, boodschappen doen en het eten klaar te maken voor mijn vriend thuis komt. Als ik een week lang om 5:00 uur uit m’n bed kan stappen om direct te gaan sporten moet dit ook lukken!

Het sporten aan het begin van de dag vind ik trouwens hƩƩrlijk! Vandaag was het legday en deden we de benen en billen workout van Kayla Itsines.

helweek

En vanmorgen stond ik om 05:08 alweer paraat om te gaan sporten!Ā 

helweek

Eerst nog even wat eten, anders trek ik het niet hoor..

helweek

In het donker sporten in de tuin, haha!Ā 

helweek

Wow! Sanne had haar hartslagmeter om (die van mij heeft even kuren) en daaruit bleek dat we goed ons best hadden gedaan šŸ™‚

De opdracht van vandaag

Vandaag is het de bedoeling dat ik mijn verschillende modi definieer. Ik moet bewust nadenken met welke modus ik een situatie instap en leren om in en uit verschillende modi te gaan. Als ik bijvoorbeeld beneden kom en het blijkt dat Mila (onze puppy die inmiddels eigenlijk al wel zindelijk is maar dat soms even vergeet) heeft geplast kan ik nog wel eens chagrijnig worden. Vijf minuten later stap ik bij Sanne binnen om te gaan sporten en dan moet ik dus heel bewust de chagrijnige modus uitzetten. Want die emotie had te maken met een andere situatie en ik ga nu lekker sporten dus ik zet het plasje van Mila opzij en stap met een grot goedemorgen-smile binnen.

Het idee is dat ik ga bepalen op welke moment ik 100 % mijn aandacht erbij moet hebben en alles wat mij kan storen moet uit staan of niet in de buurt zijn.

helweek dag 2

Focus!

Ik begon de dag weer trouw met een to do lijst voor vandaag. Die van gister heb ik helemaal afgewerkt en dat voelde echt goed! Ik vind het heel fijn om van mijn twee a-4 lange to do lijst per dag een lijstje te maken met dingen die ik die dag echt wil gaan doen. Het is wel heel belangrijk dat de lijst realistisch en haalbaar is.

Ik heb gister trouwens ook direct mijn mailbox opgeschoond en ben weer met mijn mappenstructuur gaan werken. Dit houdt in dat ik niet meer mijn hele ‘Postvak in’ vol heb staan maar dat ik alles direct naar de juiste map sleep. Ik heb drie hoofdmappen:

1. Actie (alles waar ik z.s.m. op moet reageren en wat ik niet moet vergeten)

2. Later (alles wat ik nog wel moet bekijken / beantwoorden maar geen prioriteit heeft)

3. Afgehandeld (alles wat ik behandeld heb in niet in een specifieke map hoeft te staan)

Naast al deze mappen heb ik voor alle mailboxen nog specifieke mapjes van bijvoorbeeld partijen waar ik mee werk. Ik heb gister ook heel bewust taak voor taak gewerkt. Dus eerst een uurtje mijn mail, toen de mailbox afgesloten en bezig gegaan met een artikel. Op deze manier kon ik niet in de verleiding komen om toch weer te gaan multitasken (wat vervolgens voor minder efficiƫnt werken zorgt).

Only healthy food

Tijdens de Helweek mag ik uitsluitend gezond eten. Dit gaat tot nu toe helemaal goed maar dat komt misschien ook omdat ik twee weken geleden ook al een detox sapkuur heb gedaan. Toen mocht ik bijna alleen maar sapjes en nu kan ik wel gewoon lekkere gezonde broodjes en salade met vis of vlees maken. Mocht je nou denken: brood?! Ja, ik eet gewoon brood. Ik hou ervan! Er zijn mensen die brood afzweren vanwege de koolhydraten maar ik ben van mening dat je die ook gewoon nodig hebt, helemaal als je veel beweegt. Bovendien is deze Helweek al zwaar genoeg en het is wel belangrijk om positief en blij te blijven dus ga ik niet alleen op een paar blaadjes sla kauwen (gelukkig hoeft dat ook niet, maar er zijn mensen die denken dat dit nodig is als ze lezen dat ze alleen gezond mogen eten).

Helweek dag 1

Ontbijt 1: Voor het sporten een beschuitje met pindakaas en banaan

Ontbijt 2: Na het sporten een halve tosti met spinazie en ham

Lunch: Tussen de middag een broodje avocado & tomaat en een broodje ham

Avondeten: Een eigen gemaakte salade met o.a. ei, appel, tomaat en dadels + een kipschnitzel (eiwitten, belangrijk als je veel sport!)

Tussendoor heb ik alleen s’avonds nog een paar druiven gehad.

Helweek dag 2

Ontbijt 1: Voor het sporten nam ik een meergranen cracker met kaas

Ontbijt 2: Na het sporten een meergranen broodje met ham

Lunch: TweeĀ broodjes pindakaas en banaan en een cracker kaas

Tussendoor: Een meergranen cracker met kaas

Avondeten: Mijn lievelingssalade! Met o.a. quinoa, spinazie, kip, avocado,Ā paprika, rode peper, feta, komkommer en munt.

Wil je meer van mijn Helweek zien? Klik hier voor mijn vorige blogs, volg me op Snapchat (@marlou_ff) en hou de site in de gaten! Elke dag om 20:00 uur komt er een nieuwe blog online.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieƫn?

Werkt het tellen van calorieƫn?

Veel mensen tellen calorieƫn als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieƫn, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more