Het is natuurlijk super frustrerend als jij al lange tijd bezig bent met gezond leven, maar het resultaat blijft uit. Je voelt je misschien wel fitter en energieker, maar het resultaat als in afvallen blijft uit. Heel vervelend, maar in plaats van opgeven is het goed om jezelf af te vragen waarom val ik niet af? Helaas bestaat er niet één antwoord op deze vraag, maar er zijn wel fouten die vaak gemaakt worden waardoor men, ondanks het gezonde leven, toch geen gewicht verliest.

Veel fruit

Fruit is gezond. Dat is zeker waar, maar meer dan twee stuks fruit op een dag kan te veel van het goede zijn. Veel fruitsoorten bevatten suikers en ondanks dat deze natuurlijk zijn, is veel suiker nooit goed. In plaats van fruit als tussendoortje kun je beter gaan voor ‘snack’groenten als tomaat of komkommer.

Cardio, cardio, cardio

Vaak wordt er gedacht dat je met enkel cardio het meeste gewicht verliest, maar dat is niet waar. Bewegen is goed en dat moedigen we ook zeker aan, maar het zijn juist vaak de krachtoefeningen die voor progressie zorgen. Nog weinig ervaring met krachttraining? Ellen schreef onlangs een artikel met fijne tips.

Ontbijt overslaan

Het ontbijt wordt niet voor niets gezien als belangrijkste maaltijd van de dag. Ontbijten brengt je stofwisseling op gang en deze zorgt er weer voor dat je calorieën verbrandt gedurende de dag. Vooral niet overslaan dus!

ontbijt

Hongergevoel negeren

Een knorrende buik negeren, is niet alleen slecht voor je gemoedstoestand, het helpt ook zeker niet om af te vallen. Je lichaam zal bij een hongerig gevoel de stofwisseling langzamer laten lopen en als je lichaam een voedseltekort herkent, gaat het alleen maar vetten vasthouden. Eet dus wanneer je trek hebt en stop met eten wanneer je verzadigd bent: As easy as that!

Veel lightproducten

We zijn allemaal een beetje bang gemaakt voor het woordje ‘vet’. En dat was natuurlijk een gat in de markt, want zo ontstond de hype om lightproducten. Maar ik leerde vroeger al: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het vaak ook te mooi om waar te zijn. Lightproducten bevatten misschien minder vet, maar daardoor blijft ook het verzadigde gevoel uit terwijl het in calorieën amper iets scheelt.

Lees hier de tips van Denise om een strakke buik te krijgen.