Heb jij – podotherapeutische – zooltjes nodig? Zo kom je er achter!

Wist je dat je sommige pijntjes in en aan je voeten, knieën of bijvoorbeeld in je rug, met speciale zooltjes in je schoenen kunt verhelpen? Ja echt! Ik spreek uit eigen ervaring en loop (en sport) nu een stuk lekkerder dankzij mijn podotherapeutische zooltjes. Of jij ook ‘verlost’ kunt worden van sommige pijntjes met zooltjes? Zo kom je er achter!

Een zere grote teen

Het begon allemaal met mijn rechter grote teen, die was helemaal rood, opgezwollen en deed ontzettend veel pijn. Omdat ik dacht dat het aan mijn schoenen lag, kocht ik een ander, ruimer, paar. Helaas bleef de pijn en daarom besloot ik toch maar naar de huisarts te gaan. De dokter keek er naar, gaf gelijk de diagnose Hallux valgus (een standsafwijking van de grote teen) en verwees me door naar een podotherapeut. Eerlijk gezegd had ik geen idee wat een podotherapeut precies doet en zonder verwachting ging ik naar mijn afspraak bij H & L Podotherapie.

Pijn en likdoornvrij

Vol verbazing luisterde ik naar mijn podotherapeut Marten de Haas: met op maat gemaakte zooltjes kon hij niet alleen de pijn en zwelling van mijn grote teen verhelpen, hij kon de zooltjes zo maken dat ik minder last van likdoorns en koude voeten zou hebben. Het klonk bijna te mooi om waar te zijn en toch was, en is, dat het niet. Ik ben echt ontzettend blij met m’n zooltjes: de pijn aan mijn grote teen is over en de likdoorns zijn niet pijnlijk meer en beginnen te verdwijnen (ze groeien minder snel en kunnen volgens Marten zelfs helemaal verdwijnen). Oké, die koude voeten heb ik nog steeds maar ik ben gewoon een extreme koukleum en daar kan niets of niemand iets aan doen.zooltjes lianne

Het ziet er niet charmant uit, maar dit is de onderkant van mijn voeten voordat ik zooltjes kreeg. zooltjes under armour

En dit zijn ze dan: mijn op maat gemaakte podotherapeutische zooltjes!

Wat is een podotherapeut?

Een podotherapeut is een erkend paramedicus (vallen onder de wet BIG) en behandelt mensen met klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van de voeten. Dit kunnen voetklachten zijn maar ook knie-, heup- en rugklachten.

Podotherapeutische zooltjes, iets voor jou?

Hoe weet je nou of podotherapeutische zooltjes misschien de oplossing voor jouw ‘pijntjes’ kunnen zijn? Lees onderstaande checklist eens goed door:

 • Mijn teennagels groeien vaak in en de pedicure komt er niet meer uit; maar ik wil geen operatie.
 • Ik heb pijn in mijn hiel en elke keer als ik op sta doet het pijn en zijn mijn voeten stijf.
 • Ik kan heel moeilijk passende schoenen vinden omdat mijn voeten te smal/breed/plat zijn.
 • De likdoorns onder mijn voeten blijven maar terugkomen ondanks bezoeken aan de pedicure.
 • Mijn grote teen is heel pijnlijk.
 • Ik heb een stekende pijn in mijn voorvoet met uitstraling naar mijn 3e en 4e teen.
 • Aan het eind van de dag zijn mijn voeten ontzettend moe.
 • Onder mijn voeten zit heel veel eelt.
 • Bij het sporten heb ik snel last van mijn knieën.
 • Ik heb het idee dat ik een been heb dat langer/korter is dan de andere en heb bij het wandelen en/of hardlopen van langere afstanden pijn in mijn onderrug en/of heupen.

Herken je jezelf hierin? Dan zou ik zeker overwegen om contact op te nemen met een podotherapeut om je te laten adviseren. Ze kunnen je precies vertellen of het wat voor je is, wat het kost en hoe de zooltjes voor jou op maat gemaakt worden. Afhankelijk van je zorgverzekering wordt misschien een deel van de kosten vergoed.

Heb je vragen aan Marten?

Heb je naar aanleiding van de checklist meer vragen over podotherapeutische zooltjes? Laat het me even weten in een reactie hieronder en dan vraag ik het voor je na aan Marten. Of neem zelf contact op met een podotherapeut bij jouw in de buurt, dat kan natuurlijk ook.

beste sporthorloge hardlopen

Fitgirl Ana heeft als hardloopfan ook veel profijt van podotherapeutische zooltjes.

Zooltjes, iets voor jouw?

Wist je trouwens dat ik niet de enige Followfitgirl ben met een paar op maat gemaakte zooltjes in d’r schoenen? Ook Ana heeft er als hardloop fan ontzettend veel profijt van. En jij, heb jij ook speciale zooltjes in je schoenen of denk je na het lezen van deze blog dat het iets voor je kan zijn?

Liefs Lianne

Als echte hardloopfan heeft Ana super veel handige tips  voor je!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more