Healthy Barcelona: 5 x Tips en hotspots

Naast gezonde voeding en sporten ben ik gek op reizen. Als ik op reis ga zoek ik van te voren dan ook op waar ik lekker en gezond kan eten zodat ik fit op vakantie kan blijven! In mijn vorige blog deelde ik mijn tips & healthy hotspots voor Bali. Net als ik nog lang niet klaar met reizen? Lees dan verder want in deze blog deel ik mijn tips en hotspots voor Healthy Barcelona met je.

Healthy Barcelona

Barcelona staat natuurlijk bekend om de tapas maar naast tapas is het ook een werelds food walhalla waar steeds meer gezonde restaurants bij komen. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee! De tapas zou ik zeker niet overslaan maar mocht je eens wat gezonder willen lunchen of dineren heb ik een aantal hele goede tips voor je.

Healthy Barcelona

1: Brunch & cake

Brunch & cake heeft op dit moment 5 vestigingen in Barcelona en ik bracht een bezoekje aan 1 van deze 5. De filosofie van Brunch & cake is dat ze alleen aanbieden wat ze zelf ook echt lekker vinden. Alles moet vers en zelf bereid worden en er wordt alleen gebruik gemaakt van de beste ingrediënten. Er wordt gewerkt met ecologische producten en schenken ze 100% biologische koffie. Een salade als ontbijt en bananen pannenkoeken als diner? Alles is mogelijk in dit restaurant. Reserveren is helaas niet mogelijk maar een paar minuten wachten op een tafeltje is het hier zeker waard!

Healthy Barcelona

2: Flax & Kale

Flax & Kale heeft op dit moment 3 vestigingen in Barcelona en hun motto is: Eat better -> Be happier -> Live longer. Daar sluiten wij ons graag bij aan, toch? Flax & Kale Tallers is het eerste gezonde, flexitarische restaurant in Barcelona. Alle gerechten zijn bedacht als genot maar ook zijn de voedingswaarden in dit restaurant erg belangrijk. 80% van het menu is plantbased en de overige 20% zijn recepten met vis. Flax & Kale Passage is gevestigd in een bijzondere ruimte en serveert een aparte kaart. Hierop staan onder andere glutenvrije pizza’s, Aziatische fusion gerechten en nog veel meer nieuwe gerechten. Flax & Kale a porter is gevestigd in de H&M en maakt winkelen en gezond en snel eten tegelijk mogelijk. De verse sapjes, lekkere koffie en je lunch kun je hier op eten maar ook take away is hier geen probleem.

3: Fit kitchen Barcelona

Bij Fit kitchen Barcelona kun je terecht voor het lekkerste ontbijt, de beste burgers, low carb maaltijden, salades, smoothie bowls, smoothies en gezonde drankjes. Je kunt in dit cafe terecht voor gezonde en voedzame maaltijden en combineren zij deze voeding bij je sportieve doelen. Zij geloven dat je alleen een specifiek doel kunt behalen als je hier ook een specifiek plan voor schrijft en hier naar leeft. Omdat ieder mens een andere behoefte heeft bereiden zij maaltijden op maat en kun je deze ook gemakkelijk bestellen.

Healthy Barcelona

4: Teresa Carles

Teresa Carles is opgericht in 1979 en vanaf dit moment zijn zij continu bezig geweest met het innoveren van gezonde voeding. Hun doel is om het leven van mensen te verbeteren door middel van gezonde voeding, kennis en technologie. Teresa Carles is zeker 1 van mijn favoriete restaurants in Barcelona omdat de keuken 100% vegetarisch is! Ik vond de Italiaanse salade heerlijk en ook was de cheesecake in dit restaurant echt om te smullen.

Healthy Barcelona

5: La Boqueria

Een bezoek aan Barcelona is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de La Boqueria op Las Ramblas. La Boqueria is 1 van de grootste vers markten ter wereld en je vindt hier een groot aanbod aan vers fruit, groente, vis, vlees en kaas. De markt is van maandag t/m zaterdag geopend van 8 tot 20:30 uur maar om de drukte vermijden zou ik een bezoekje aan deze markt vroeg in de ochtend plannen. Kun je hier meteen een verse smoothie als ontbijt halen!

Healthy Barcelona

Healthy Barcelona: Here you go?

Net zo gek op Barcelona als ik? Dan ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jouw tips. Laat je het even aan me weten? En misschien heb jij nog wel tips voor mij!

Wil je naast gezond eten ook sporten in Barcelona? Marlou deelt een aantal tips met je voor sporten in de hitte

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more