In mijn vorige blog heb ik een recept van zoete wafels gedeeld, maar deze hartige wafels zijn ook heerlijk. Zelfs ik als echte zoetekauw vond deze wafels lekker om als ontbijtje te eten. Wel moet ik je waarschuwen: ik ben het type ‘gooi-ingrediënten-bij-elkaar-op-gevoel-en-kijk-wat-het-wordt’. Dus wanneer de verhoudingen niet helemaal kloppen, is het handig om of wat meer meel of wat meer water/melk toe te voegen. Hier volgt mijn recept voor hartige wafels.
Recept: Hartige Wafels
Wat heb je nodig voor 2 hartige wafels (1 persoon)
- 140 gram kikkererwtenmeel
- 1 1/2 eetlepels bakpoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- klein scheutje sojasaus
- +/- 200 ml water (het moet vloeibaar zijn, zoals bij pannenkoekenmeel maar niet te vloeibaar)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel ras el hanout
- 2 theelepels kerriepoeder (gerookt)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel appelciderazijn
Hoe maak je de hartige wafels?
- Zet het wafelijzer vast aan.
- Voeg alle ingrediënten samen en roer goed door tot een glad beslag.
- Doe de mix in het wafelijzer en bak volgens de gebruiksaanwijzing van het ijzer. (Die van mij waren na 5 minuten klaar.) Serveer met hummus, sla, tomaat, augurk en komkommer.
Wafellover
En onthoud goed: Waffles are pancakes with abs 😉 Ik ben erg benieuwd naar wat voor ontbijttype jullie zijn. Zijn jullie team hartig of team zoet?
Liefs, Berber
Nu je ontbijt gefixt is, zou je gelijk door kunnen gaan met een leuke full body workout van Marlou.