Na al dat eten tijdens de feestdagen, dacht ik dan kan er ook nog wel een heerlijke guilty pleasure bij toch? Bijvoorbeeld deze raw vegan chocoladetaart. Mijn schoonmoeder was begin januari jarig en ik wilde graag een taart maken. Meestal wordt dit dan een taart waarbij ik niet een stukje kan nemen, omdat hij niet vegan is. Dus vandaar dat ik dacht, ik maak een taart waar ik ook een stukje van kan nemen. Toevallig een verjaardag binnenkort? Probeer dan eens deze raw vegan chocoladetaart.
Recept: Raw vegan chocoladetaart
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 10 personen
Voor de bodem:
- 200 gram amandelmeel
- 120 gram dadels (pitloos)
- 2 theelepels vanille extract
- 2 eetlepels water
- 1 banaan
Voor de vulling:
- 100 gram fijngemalen havermout
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- 140 gram gesmolten kokosolie
- 100 gram dadels (pitloos)
- 2 bananen
- 80 gram rauwe cacaopoeder
- 1 theelepel vanille extract
TIP: Om de taart iets minder zwaar te maken heb ik nog een tussenlaag toegevoegd met vegan vanillecreme, maar een vegan (abrikozen/aardbeien)jam zou het frisser maken. Omdat mijn vriend een cashewnoten-allergie heeft, heb ik 100 gram havermout en 100 gram dadels aan de deegvulling toegevoegd. Je kunt er ook voor kiezen om die weg te laten en 300 gram cashewnoten toe te voegen.
Voor de garnering:
- Frambozen
- Gesmolten pure chocolade (85%), ongeveer 2 repen.
Hoe maak je de raw vegan chocoladetaart?
- Vet de springvorm in (18 cm of 23 cm) met kokosolie en leg er een vel bakpapier in.
- Doe het amandelmeel, dadels, vanille extract en water in een keukenmachine en mix tot een egaal mengsel.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Snijd vervolgens de banaan in plakjes en verdeel deze over de bodem. Let op: wanneer je een 23 cm springvorm gebruikt heb je twee bananen nodig. Zet de bodem in de koelkast.
- Doe vervolgens de havermout, dadels, kokosmelk, kokosolie, bananen, cacaopoeder en het vanille extract in de keukenmachine en meng dit tot een egaal mengsel.
- Schenk het mengsel over de bodem. Als je een tussenlaag wilt, gebruik dan eerst de helft van het mengsel en zet de taart vervolgens nog eventjes terug in de koelkast (15- 20 minuten). Smeer vervolgens een dun laagje jam over de taart, en dek dit af met het overige deegmengsel.
- Laat de taart gedurende 5 uren in de koelkast staan.
- Na die lange vijf uren, kun je de chocolade gaan smelten en deze over de taart te verdelen. Maak af met wat frisse frambozen en geniet (met mate) van een heerlijk stukje raw vegan chocoladetaart.
Lekker zo’n taart, maar calorierijk is het wel, daarom is een klein stukje van deze taart al vullend genoeg. Toch liever wat gezonders? Wat dacht je van deze mooie fruitcreatie:
Cake lover?
Ben jij een echte cake lover? Je kunt deze taart ook invriezen, dan kun je er vaker van genieten! Dit is een van mijn favoriete taarten, wat is jouw favoriete (verjaardags)taart?
Liefs,
Berber
Hebben jullie ook sportieve voornemens voor 2019? Zo gaan wij sportief het nieuwe jaar in!