Groepslessen op de sportschool

Als je op instagram kijkt ontploft de boel zowat van de hoeveelheid fitness foto’s die erop gezet worden. Veel van de fitgirls doen aan kracht training. Onze fitgirl Ana doet voornamelijk aan hardlopen, en Marlou doet het liefst haar workouts thuis. En ik? Ik doe het liefste groepslessen! Ik heb zelf een tijd lessen gegeven op de sportschool, maar ook nu ik dat niet meer doe zijn groepslessen toch mijn favoriete workout! Lees hier verder om te zien waarom ik groepslessen het leukste vindt om te doen.

 

Te lief voor mijzelf

Oké, confession time! Als het op trainen aankomt, ben ik gewoon veel te lief voor mezelf! In de winter komt buiten sporten er sowieso niet van, veel te koud! Maar ook in de sportschool kan ik niet goed streng voor mezelf zijn. Tuurlijk, ik weet waar ik het voor doe, maar toch als het moment echt daar is ben ik te lief.

Ik neem mij dan bijvoorbeeld voor als ik krachttraining ga doen om 3 sets van 10 te doen, maar als ik na 2 sets dan moe ben komt het stemmetje naar boven “ach… twee sets is toch ook hartstikke goed!”. Het blijft natuurlijk nog steeds beter dan op de bank liggen en netflixen, maar toch, haak ik dan sneller af dan ik van te voren met mijzelf heb afgesproken. Puntje bij paaltje baal ik dan van mijzelf dan ik niet voluit heb getraind, beetje negatief spiraaltje dus. Gebrek aan discipline…

Met groepslessen heb ik dit probleem gelukkig niet! Ik volg braaf de oefeningen die de instructeur/instructrice geeft en stop ik niet als ik moe ben maar maak ik de hele les af!  Ik kom ook altijd vol energie en met een heel voldaan gevoel de les uit! En waar ik dus thuis te lief voor mezelf ben, vind het in de groepsles dus heel leuk om mijzelf uit te dagen om alles te geven en er vol voor te gaan.

 

Heel veel keuzes

Je hebt zo veel verschillende groepsles mogelijkheden op de sportschool! Van yoga tot BodyPump en van Zumba tot Steps. Er is echt voor ieder wat wils!

Ik vind het zelf leuk om allerlei soorten groepslessen uit te proberen om te kijken wat ik leuk vind. Let op, het kan ook een groot verschil zijn met wie de les geeft! De ene instructeur is de andere niet. Dus mocht je een bepaalde les wel leuk vinden qua oefeningen, maar de instructeur niet zo leuk vinden probeer dan ook eens diezelfde les op een andere dag of ander tijdstip!

Op een gegeven moment ga je zelf merken welke lessen of instructeurs je leuk vindt en daarop je trainingsschema op aanpassen.

 

Afwisselend

Op de sportschool waar ik naartoe ga worden bijvoorbeeld meerdere keren in de week de les BodyShape gegeven. Een leuke actieve les waarin je cardio en kracht oefeningen afwisselt. De ene instructrice geeft echter eerst een half uur oldschool aerobics geeft om vervolgens een half uur grondoefeningen te doen. De andere instructrice die geeft juist een soort dansles met tussendoor bijvoorbeeld een lied met allemaal oefeningen gefocust op de benen, dan weer een dans liedje, en daarna weer eentje gefocust op de armen… Wat ik dus veel leuker vind!

Ik merk zelf dat ik goed mijn ei kwijt kan bij groepslessen en dat ik hierdoor ook gemotiveerder blijf om dit te blijven doen.

Een nadeel is wel, je zit natuurlijk wel altijd aan een bepaald tijdstip vast. Maar goed, vrijwel elke sportschool heeft wel ochtend en avond lessen, waardoor het voor bijna iedereen wel toegankelijk is.

Met twee kindjes en een man die zelf ook graag minimaal 2 keer in de week wil sporten is het af en toe een beetje lastig om alles af te stemmen. Ik ga daarom ongeveer 2 a 3 keer in de week naar de sportschool en probeer ik dus nog 1 a 2 keer thuis te trainen. Lekker afwisselend dus!

 

 

Toch liever een thuis workout? Zie dan hier een billen training voor thuis.

 

Liefs,

Naomi

 

HELLO NEW YOU
4 WEEK WORKOUT PLAN

Jouw GRATIS 4 Week Workout Plan:

  • een e-book met duidelijke uitleg van de oefeningen.
  • alle circuit trainingen duren dertig minuten.
  • krijg meer energie en verminder je stress!
  • bijkomend voordeel: je wordt fitter en gaat beter in je vel zitten.

"*" indicates required fields

Voornaam*

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more