Stop met alles wat je aan het doen bent en ren naar je keuken (of supermarkt) en ga dit recept maken. Deze heerlijke granola bonbons met pindakaas zijn zo makkelijk te maken en ontzettend lekker! Ik ben gek op granola en pindakaas, dus deze combi van Jennifer Krijnen moest ik natuurlijk wel testen. Het fijne is, je hebt maar 4 ingrediënten nodig en de kans is groot dat je dit al in huis hebt. Mooi meegenomen, de snack is ook nog eens een gezond tussendoortje!
Let op; zeer verslavend!
Recept voor granola bonbons met pindakaas
Wat heb je nodig uit je keuken(kastje)
- Keukenmachine (of staafmixer)
- Beslagkom
- Magnetron
- Bord
- Koelkast
Ingrediënten
- 200 gram granola
- 150 gram dadels
- 50 gram pindakaas (of andere notenpasta)
- 1 eetlepel kokosolie
- Pindakaas – granola bonbons
Granola bonbons met pindakaas maak je zo:
- Doe de dadels, pindakaas en kokosolie in de beslagkom en meng alles met de keukenmachine (of staafmixer) tot een plakkerige massa.
- Verwarm het mengsel 1 minuut (op 600 watt) in de magnetron. Het warme mengsel is makkelijker samen te voegen met de granola.
- Voeg aan het warme mengsel de granola toe en kneed (met je handen) het geheel goed door elkaar, tot dat het een samenhangende massa is.
- Maak van de massa +/- 20 balletjes en plaats deze op een bord. Je handen worden flink vies van het kneden en balletjes draaien.
- Tijd om handen te wassen!
- Plaats het bord met de balletjes voor +/- 2 uur in de koelkast zodat de balletjes steviger worden.
- Aanvallen!!
Enjoy en probeer niet alle bonbons in een keer op te eten.
Liefs,
Laura
Heb je deze heerlijke vegan pindakaaskoekjes al eens gemaakt?