Goede voornemens van fitgirl Sofie

Januari is reeds gestart, maar toch wil ik graag met jullie mijn goede voornemens delen. Onder het motto: ‘every day is a fresh start’!

Dus hier even mijn goede voornemens voor 2017. Lezen jullie mee?

1. Meer slapen

Zij die mij al wat kennen weten dat ik graag ’s morgens (lees: voor dag en dauw) ga lopen. Ik voel mij daar super goed bij! Ik start mijn run tussen 5u00 en 5u30, wat kilometers lopen, douchen , ontbijten en klaar voor het werk. Ik doe dit ondertussen ruim een jaar en ik merk dat ik zelfs zonder wekker te zetten om 5 uur wakker ben. Top zou je denken… euhmm… soms toch niet.

Op dagen dat ik kan uitslapen ben ik dus ook wakker om 5 uur.
Met gevolg dat ik niet meer dan 5 uur per nacht slaap. Dat is veel te weinig, ik voel dat zelf ook… ’s ochtends geen probleem, maar na de middag heb ik dan echt een dipje. Plus op het einde van de week voel ik dat ik meer ‘suiker cravings’ krijg. Dan grijp ik al makkelijk naar een Cola zero om dit verlangen te stillen.  Meer slapen gaat deze nood aan suiker zeker minderen en ik heb mijn rust ook nodig voor het herstel van mijn spieren, na de kracht- en cardio training.

Dus nu het plan: tijdens werkdagen ga ik 3 keer per week om 22 uur slapen. Hierdoor slaap ik dan toch 2 uur per nacht meer, wat wil zeggen 6 uur per week extra ‘beauty sleep’. ☺

goede voornemens

2. Stoppen met prutsen aan mijn vingers

Dit is denk ik mijn eeuwig goede voornemen… elk jaar opnieuw staat dit op mijn lijst. Ik kan het niet helpen. Als ik stress heb of een hectische week zie je dit resoluut aan mijn vingers. Ik weet dat als ik vakantie heb en alles is wat rustiger hier minder last van heb. Dan zien mijn handen er best wel oké uit, maar anders heb ik last van korte nagels en gescheurde nagelriemen. Totaal geen zicht, ik voel mij er best wel wat onzeker over.

Aangezien dat ik al jaren probeer om er mee te stoppen weet ik wel dat als ik mijn nagels lak of een ring draag hier minder last van heb. Met een ring aan heb ik meer de neiging om daar mee te prutsen. Maar toch… na al die jaren nog steeds niet de juiste oplossing gevonden. Als er iemand tips heeft let me know please.

3. Meer aandacht besteden aan mijn huid

Smeren smeren en nog eens smeren… hiervan ga ik mijn dagelijkse routine maken. Ik heb van nature een redelijk droge huid, wat vooral tijdens de winter maanden erg lastig is. Ik weet dat met wat body crème of lotion al een heel verschil kan maken. Maar vaak vergeet ik dat dan na het douchen aan te brengen, want je weet wel: rush rush rush.

Dit jaar heb ik iets bedacht waar door ik het minder kan vergeten. Ik plaats de tube gewoon naast mijn tandpasta (wel even opletten dat ik me niet vergis natuurlijk ☺) en ik smeer me in voor het slapen gaan.
Ook op de planning: éénmaal per week scrubben. Voelt zo geweldig altijd! Vaak maak ik hem ook zelf met wat kristalsuiker en olijfolie. Werkt perfect en is veel goedkoper. Ik koop dan liever een iets duurdere bodylotion die goed ruikt.

4. Meer bewegen op kantoor

Mijn werkdagen breng ik door op kantoor, wat natuurlijk resulteert in veel zitten. Vaak soms 2 uur aan een stuk. Ik probeer mijn zittend beroep te compenseren met voldoende sport buiten de werkuren. Dit lukt mij aardig, maar ik weet dat het beter is om ook wat meer te bewegen tijdens het werk zelf. Door lang te zitten vertraagt je bloedcirculatie waardoor je energiepijl zakt en snel een dipje krijgt. Dit kan je verhelpen door wat meer rond te lopen.

Ik heb me voorgenomen om elk uur even recht te staan en wat te bewegen. Drie minuutjes is voldoende en je merkt snel een verschil. Ik zet dit in mijn agenda met pop-ups, waardoor ik het niet vergeet.  Nu nog even de andere collega’s aansporen en we komen er allemaal energierijker uit.

goede voornemens

5. Behalen van mijn diploma kok/restauranthouder 

Sinds begin dit jaar ben ik met een thuisstudie kok gestart dit om zo mijn vestigingsattest te behalen en in bijberoep een vegan catering bedrijf te starten en workshops te mogen geven. Ik ben super gemotiveerd en vind het razend interessant allemaal. Hopelijk ben ik eind 2017 afgestudeerd en kan ik met mijn zaakje starten.

6. Hervatten van boksen en yoga 

In september was ik samen met mijn schoonzus, Sarah, gestart met yoga en boksen. We vonden dit beiden heel fijn, maar door de drukte is het wat in het water gevallen. Vanaf volgende maand starten we opnieuw met de lessen. Nu gaan we het iets anders aanpakken door de eene week yoga te doen en de andere boks. Zou hebben we afwisseling en is het maar één avond per week dat we vrij moeten houden.

Dit zijn mijn goede voornemens voor 2017. Heb jij er ook gemaakt? Laat het me even weten.

Veel liefs,

Sofie

Lees ook: Goede voornemens voor 2017 van fitgirl Rosa

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more