Goede voornemens 2018? Begin nú met cardiofitness!

Ligt je fitnesskaart ergens onder in je sporttas verstopt en is één van je goede voornemens voor 2018 dat je weer fanatiek gaat sporten? Waarom zou je wachten? Begin gelijk vandaag met dit goede voornemen: pak je sporttas en geef je conditie een boost met cardiofitness!

Bye bye uitstelgedrag

Deze maand heb ik het al meerdere keren gehoord: in januari ga ik weer gezond eten én fanatiek sporten. Dat je deze feestmaand geniet van lekker eten is natuurlijk helemaal prima, maar waarom begin je vandaag al niet met je goede voornemen om te sporten? Als je nu begint met sporten geniet je volgens mij nog meer van alle december lekkernijen, toch? Dus ik zeg: bye bye uitstelgedrag en begin vandaag gelijk met je goede voornemen, werk je in het zweet en ga sporten!cardiofitness fietsen

Voordelen van cardiofitness

Op zich maakt het niet uit welke sport je gaat doen, maar het voordeel van cardiofitness vind ik dat het binnen is (heel comfortabel in de herfst- en wintermaanden) en dat je keuze hebt uit verschillende apparaten (daarover later meer). Maar cardiofitness heeft nog veel meer voordelen:

 1. Een boost voor je conditie
  Je uithoudingsvermogen wordt aardig op de proef gesteld.
 2. Verlaagt het risico op hart- en vaatziekten
  Je versterkt je het hart en de kwaliteit van je bloedvaten verbetert.
 3. Kans op osteoporose neemt af
  Door je spieren en botten te belasten stimuleer je de aanmaak van nieuw botweefsel.
 4. Minder kans op diabetes
  Je verbetert je insulinegevoeligheid.
 5. Helpt bij het afvallen
  Als je wilt afvallen moet je meer calorieën verbranden dan dat je eet en bij dit laatste kan cardiofitness je prima helpen.

Soorten cardio apparaten

Het verschilt een beetje per sportschool welke cardio apparaten er zijn, maar meestal is er keuze genoeg. Van een fiets, crosstrainer en een roeiapparaat tot een step, loopband en een stairclimber; je hebt echt de wereld aan opties dus ik kan me bijna niet voorstellen dat er niet iets tussen zit wat je leuk vindt.cardiofitness step

Hoe vaak trainen?

Als je het meest uit je cardiofitness workout wilt halen, raad ik je aan om 3 of 4 keer per week ongeveer 30 minuten te trainen. Heb je de smaak te pakken, verhoog dan het aantal keer naar 5 of 6 keer in de week en leef je zo’n 45 minuten uit op je favoriete cardio apparaat (apparaten afwisselen kan natuurlijk ook). Vergeet niet om genoeg te drinken om uitdroging te voorkomen.

Goede voornemens voor 2018?

Eerlijk gezegd ‘doe’ ik zelf niet aan goede voornemens en stel ik mezelf het hele jaar door nieuwe doelen. En jij, start jij in januari met allerlei goede voornemens of stel jij, net als ik, jezelf het hele jaar door nieuwe doelen?

Liefs Lianne

Thuis kun je ook allerlei cardio workouts doen. What to do? Marlou heeft een heleboel leuke workout video’s voor je gemaakt!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more