Mijn eerste bokstrainingen

Eerder schreef ik een blog over dat ik ging beginnen met een 8 weekse cursus girlpower boxing. Dit lees je hier terug. Ik ben nu 3 weken bezig en wil graag mijn ervaring met jullie delen. Ik ben van mening dat iedereen een keer moet gaan boksen!

Wat doen we tijdens de girlpower boxing training?

Ik had nog nooit eerder gebokst dus ik wist ook niet echt wat ik precies kon verwachten. Nou ik kan je vertellen, het is pittiger dan je denkt;-) De trainers zijn erg goed en pushen je tot het uiterste. Ook letten ze goed op je techniek en geven ze veel aanwijzingen. De les duurt 1 uur en tijdens deze les leer je de basistechnieken van het boksen en doe je een training, gericht op conditie, kracht en coördinatie.  Ik dacht eerst dat ik alleen maar met bokshandschoenen aan zou gaan boksen en misschien ook tegen elkaar, maar in deze beginnerscursus is het ook veel op conditie gericht. Bij de warming-up dacht ik al dit kan best eens pittig worden. We begonnen de les met op de plaats knieheffen en uitstoten, ook deden we een circuitje met planken, opdrukken, rennen, burpees en jumping jacks. Hierna in tweetallen de technieken oefenen, maar ga je nog niet de ring in. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje opgelucht was toen ik hier achter kwam, want ik moet nog even wennen. Vooral de technieken vind ik erg moeilijk. Je moet leren uitstoten met zowel links als rechts en ondertussen ook je voetenwerk goed blijven uitvoeren. Ja, ik dacht dat ik wel veel dingen tegelijk kon, maar dit is multitasken op een heel ander niveau! Ik moet mezelf ook even de tijd gunnen om het te leren, want ik wil alles natuurlijk gelijk kunnen. Tot slot gingen we mijn favoriete onderdeel doen: lekker rammen tegen de bokszak! Ik heb super veel lol en heb al veel leuke meiden leren kennen, die net als ik ook alleen of samen met een andere vriendin, collega of kennis deze uitdaging zijn aangegaan. De dag erna voel ik in ieder geval dat ik goed ben bezig geweest..spierpijn…

nieuwe bokshandschoenen

Wat heb je nodig om te boksen?

Niet zo heel veel. Je kunt gewoon gratis boks handschoenen lenen van de boksschool. Ik heb wel gelijk maar even mijn eigen bokshanschoenen aangeschaft omdat de bokshandschoenen die je in de traning mag lenen echt ongelofelijk stinken naar zweet! Ik heb liever mijn eigen zweet luchtje erin;-). En ik heb bandage om mijn handen te beschermen en meer steun te geven. Na 2 lessen had ik wel wat last van mijn vingers dus dan is bandage wel handig. Een bitje heb je pas later nodig.

boxing girl

Waarom doe ik aan boksen?

 • Ik krijg er energie van
 • Ik word fitter
 • Het is een nieuwe uitdaging
 • Ik word er vrolijk van
 • Ik word sterker
 • Leuk voor de afwisseling
 • Ik krijg meer zelfvertrouwen
 • Handig om jezelf leren te verdedigen
 • Ik krijg er een strakker lichaam van

Iedereen kan leren boksen! Ik zou het zeker aanraden mocht je een keer wat afwisseling zoeken tijdens het sporten. Wil je in Groningen meedoen aan een 8 weekse cursus kijk dan op girlpowerboxing.nl

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more