Er gaat geen dag voorbij, dat ik geen banaan eet. I love it! S’ochtends gaat er altijd eentje door mijn ontbijt. Veel mensen hebben een slecht beeld over mijn BFF (banana fruit favorite). Dat het slecht zou zijn voor de lijn en dat je niet iedere dag een banaan zou moeten eten. Maar een banaan heeft juist super veel goede eigenschappen. Welke? Dat lees je hieronder:
- In een banaan zit kalium, dat voorkomt een hoge bloeddruk.
- Bananen geven je een enorme energie boost, door de natuurlijke suikers die erin zitten. De ideale pre-workout snack dus!
- Bananen helpen tegen een ‘down’ gevoel tijdens je menstruatie. Je hebt minder last van stemmingswisselingen, door de vitamine B6 die in een banaan zit, dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel gelijk blijft.
- Bananen, zorgen voor een goede opname van andere voedingsstoffen. Ideaal! De suikermoleculen in de banaan, zijn een goede voedingsbron voor goede bacteriën in de darmen.
Een banaan bevat ongeveer 125 calorieën, 1,4 gr eiwit en 29 gr koolhydraten. Tijd om jullie kennis te laten maken met mijn favoriete gezonde recepten met banaan als hoofdingrediënt:
Skinny Bananapancakes
Dit heb je nodig:
– 1 rijpe banaan
– 2 eieren
– kaneel en/of ahorn siroop als garnering
Zo maak je ze:
Prak de banaan en mix het met de 2 eieren. Zorg dat je een goede koekenpan met antiaanbaklaag hebt. Doe een beetje beslag in de pan en bak deze in kokosolie om en om bruin.
Doe er nog een beetje kaneel of ahornsiroop over en klaar!
Bananenbrood
Dit heb je nodig:
– 3 bananen
– 150 gram amandelmeel
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 3 eieren
– snuf zout
– 2 eetlepels honing
– 1 handje noten naar keuze
– snufje kaneel
– olie om in te vetten
Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en meng alles in enkele seconden (niet te lang!) tot een glad beslag.
– Vet een cakevorm in.
– Giet het mengsel in de vorm.
– Zet de cakevorm in de oven en bak het bananabread in 55 minuten gaar.
– Haal het bananabread vervolgens uit de oven, laat iets afkoelen en snijd vervolgens in plakken.
Bron: www.chickslovefood.nl
“I looooove bananas!”