Pasta is en blijft mijn lievelingseten. En dan heb ik het over de echte pasta en niet de zoodles of courgetti variant want hoewel die voor de afwisseling best prima zijn, gaat mijn voorkeur er toch echt niet naar uit. Misschien niet helemaal fitgirl verantwoord want ja het zijn nogal wat koolhydraten, maar ook die heb je nodig en als je voor de spelt- of volkorenpasta kiest past het naar mijn idee prima in een gezond eetpatroon. Zelf zorg ik altijd wel dat de verhoudingen iets anders liggen dan de meeste recepten aangeven (meer groenten en minder pasta) maar dat is makkelijk aan te passen.

Naast dat pasta onwijs lekker is, kun je er ook heel veel kanten mee op. Bovendien is het hét gerecht waarbij je op een hele smaakvolle manier veel verschillende groenten kan toevoegen en er op die manier als nog een gezonde maaltijd van kan maken. Laat de kant-en-klare sausjes voor wat ze zijn, want deze bevatten onnodig veel toevoegingen en suikers. Om je een handje op weg te helpen, heb ik een lijstje met 8 gezonde pasta recepten voor je gemaakt.

1. Met garnalen en broccoli

gezonde pasta recepten

Bekijk het recept hier.

2. Met avocado en spinazie

gezonde pasta

Hier vind je het recept.

3. Met ansjovis en amandelen

gezonde pasta

Het recept vind je hier.

4. Met asperges en citroen

gezonde pasta recepten

Hier vind je het recept.

5. Met pesto en zongedroogde tomaat

pasta

Bekijk het recept hier.

6. Met gehaktballen en tomatensaus

pasta

Klik hier voor het recept.

7. Met garnalen en champignons

pasta recepten

Hier vind je het recept.

8. Met boerenkool en kip

gezonde pasta

Bekijk het recept hier.

Ik kies er zelf meestal voor om er nog een kleine salade of enkel wat rucola, verse basilicumblaadjes en cherry tomaatjes bij te serveren voor wat extra groenten. En een goed glas rode wijn mag natuurlijk ook niet ontbreken. 😉

Manon gebruikt het wonderkruid Fenegriek en vertelt je er alles over in dit artikel.