Gezonde kookboeken: dit zijn onze favorieten!

Het team van Followfitgirls is niet alleen super sportief, we zijn ook dol op koken en lekker eten! De ene Followfitgirl zet zonder enige moeite een zelfbedachte creatie op tafel en de ander (zoals ik) laat zich lekker inspireren door een kookboek vol heerlijke recepten. Met welke kookboeken wij het liefst in de keuken staan? Dit zijn onze favoriete gezonde kookboeken.

What’s cooking

Elk jaar wordt er een kookboek met de eervolle titel ‘Kookboek van het Jaar’ bekroond. Dit jaar wordt op 10 november onthuld welk kookboek met deze culinaire prijs naar huis gaat. Je kunt trouwens tot en met donderdag 9 november 23.59 uur stemmen op jouw favoriete kookboek.

Deze smakelijke verkiezing bracht me op het idee om jullie te vertellen met welk kookboek wij het liefst in de keuken staan. Kijk gezellig (of beter gezegd smakelijk) mee en laat je inspireren!

Onze favoriete gezonde kookboeken

Feel Good Foodgezonde kookboeken feel good food

Marlou haar favoriete kookboek is Feel Good Food van Pauline Wering. Het boek staat vol kookinspiratie voor elke dag van de week, met voldoende variatie aan recepten die iedereen kan maken. Makkelijk, maar vooral heel lekker. Want dat laatste is natuurlijk het allerbelangrijkst!

Home Sweet Homegezonde kookboeken home sweet home

Van de heerlijke comfortfood recepten uit dit gezonde kookboek wordt Rosa helemaal blij. Schrijfster Yvette van Boven keert in Home Sweet Home terug naar de keuken van Ierland: het land waar ze met haar ouders opgroeide en waar haar liefde voor eten ontstond.

Jamie’s Super Food voor elke dag

gezonde kookboeken everyday super foodManon staat regelmatig in de keuken met een van de kookboeken van Jamie Oliver zoals dit Super Food kookboek. Waarom dit haar favoriet is? ‘Gezond eten en je goed voelen wordt een koud kunstje met deze recepten’, dit zegt meer dan genoeg als je het mij vraagt, toch?

Chickslovefood: het 5 or less-kookboek

gezonde kookboeken chickslovefoodDat Laura meer van het bakken dan van het koken is blijkt wel uit de verschillende bakrecepten (bijvoorbeeld haar healthy pindarotsjes) die ze post. De baksels van Chickslovefood zijn voor haar een enorme inspiratiebron, logisch want wie houdt er nou niet van eenvoudige en lekkere recepten?

Powerfood – The Party Edition

gezonde recepten powerfood party editionEigenlijk is Ellen meer van de ‘ik mik maar wat in de pan’-maaltijden. Toch pakt ze af en toe een kookboek uit de kast, zoals het nieuwe kookboek van Rens Kroes. In Powerfood – The Party Edition laat Rens je onder ander zien hoe je heerlijke taarten bakt, hartige hapjes maakt en feestelijke dinertjes bereidt.

Lisa goes vegan & Oh she glowsgezonde kookboeken lisa goes vegan

Ana heeft maar liefst twee favoriete kookboeken. In Oh She Glows van foodblogster Angela Liddon staan zo’n 100 heerlijke vegan recepten waar genieten en gezond eten voorop staan. Ook met het kookboek Lisa goes Vegan vol praktische tips, handige lijstjes en meer dan 80 vegan recepten staat Ana regelmatig in de keuken.

Dafne likes

gezonde kookboeken dafne likesZelf ben ik fan van het kookboek Dafne likes van topatlete Dafne Schippers. Het leuke van het boek vind ik dat Dafne vertelt wat je het beste kunt eten voor en na het sporten en de recepten voor supersnelle snacks vind ik top.

De kookkunsten van Sofiegezonde kookboeken sofie

Followfitgirl Sofie is volgens mij een van de beste creatieve healthy koks van ons hele team. Op onze website vind je tig heerlijke recepten van Sofie en ook op haar Instagram-account komt zo’n beetje elke dag een heerlijke creatie voorbij.

Wat is jouw favoriete gezonde kookboek?

Nu je weet wat onze favoriete gezonde kookboeken zijn, ben ik wel heel benieuwd met welk kookboek jij het liefste in de keuken staat?

Liefs Lianne

Tot slot nog een vraagje: Marlou en Rosa hebben samen een kookvideo gemaakt, lijkt het je leuk als we meer van dit soort kookvideo’s opnemen? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more