Eerste hulp voor gezonde keuzes in de zomer

Mmm. Het leek wel alsof heel Nederland naar barbecue rook de afgelopen tijd. De bomvolle terrasjes, het gebak op Moederdag, die alcoholische drankjes op die extra vrije dagen en het lijkt wel alsof er ieder weekend wel een food festival wordt georganiseerd. En hoe kan je als fitgirl een goede balans vinden tussen al die calorieënbommen en ook nog gezonde keuzes maken?

Heerlijk die zomermaanden, als de zon begint te schijnen wil ik van alles ondernemen. Urenlang kletsen op een terrasje met mijn vriendinnen of slenteren met een wijntje op het plaatselijke food evenement. Maar hoe vind ik nou tussen alle magnums, feestjes en barbecues een balans?

Maak afspraken

Natuurlijk niet met de shoarmatent of bij de MacDrive, maar maak afspraken met jezelf. Het fenomeen ‘Ik zie wel’ eindigt bij mij vaak met een bittergarnituur op schoot nadat ik de frietjes van het bord van mijn vriend heb weggepikt. Als ik van te voren met mezelf afspreek wat ik neem dan kan ik me er veel beter aan houden.

gezonde keuzes

De gezonde variant

Het allerbeste nieuws is dat er op álles wel een gezonde(re) variant bestaat. Zin in een ijsje? Neem een waterijsje in plaats van die extra grote cornetto. Cocktailtje? Wodka heeft de minste calorieën. Pizza eten? Maak er zelf een. Ik weet zeker dat jij ook een lijstje kan bedenken voor gezondere versies!

De 80-20 regel

Heel simpel en goed vol te houden; eet 80% gezond en de overige 20% neem je wat je lekker vindt.

gezonde keuzes

Zomerse lekkernijen

Vergeet niet dat juist de zomer heel veel gezonde voeding met zich mee brengt. Denk aan de heerlijke salades, fruit in overvloed en de chocomel met slagroom ruilen we in voor een kan met ijskoud water.

De zomer is ontzettend gezellig, geniet ervan! Voel je niet meteen schuldig als je toch een drankje meer op hebt of die magnum niet kon weerstaan. Pak de draad de volgende dag weer op met gezonde keuzes en blijf je bewust van je eigen doelen.

Liefs,
Yana

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more