Mmm. Het leek wel alsof heel Nederland naar barbecue rook de afgelopen tijd. De bomvolle terrasjes, het gebak op Moederdag, die alcoholische drankjes op die extra vrije dagen en het lijkt wel alsof er ieder weekend wel een food festival wordt georganiseerd. En hoe kan je als fitgirl een goede balans vinden tussen al die calorieënbommen en ook nog gezonde keuzes maken?

Heerlijk die zomermaanden, als de zon begint te schijnen wil ik van alles ondernemen. Urenlang kletsen op een terrasje met mijn vriendinnen of slenteren met een wijntje op het plaatselijke food evenement. Maar hoe vind ik nou tussen alle magnums, feestjes en barbecues een balans?

Maak afspraken

Natuurlijk niet met de shoarmatent of bij de MacDrive, maar maak afspraken met jezelf. Het fenomeen ‘Ik zie wel’ eindigt bij mij vaak met een bittergarnituur op schoot nadat ik de frietjes van het bord van mijn vriend heb weggepikt. Als ik van te voren met mezelf afspreek wat ik neem dan kan ik me er veel beter aan houden.

gezonde keuzes

De gezonde variant

Het allerbeste nieuws is dat er op álles wel een gezonde(re) variant bestaat. Zin in een ijsje? Neem een waterijsje in plaats van die extra grote cornetto. Cocktailtje? Wodka heeft de minste calorieën. Pizza eten? Maak er zelf een. Ik weet zeker dat jij ook een lijstje kan bedenken voor gezondere versies!

De 80-20 regel

Heel simpel en goed vol te houden; eet 80% gezond en de overige 20% neem je wat je lekker vindt.

gezonde keuzes

Zomerse lekkernijen

Vergeet niet dat juist de zomer heel veel gezonde voeding met zich mee brengt. Denk aan de heerlijke salades, fruit in overvloed en de chocomel met slagroom ruilen we in voor een kan met ijskoud water.

De zomer is ontzettend gezellig, geniet ervan! Voel je niet meteen schuldig als je toch een drankje meer op hebt of die magnum niet kon weerstaan. Pak de draad de volgende dag weer op met gezonde keuzes en blijf je bewust van je eigen doelen.

Liefs,
Yana