Kijken jullie ook zo uit naar morgen? Ik vind Oud & Nieuw zo’n gezellige aangelegenheid. Iedereen is vrolijk, kijkt uit naar een mooi nieuw jaar en samen met vrienden en familie sluiten we het huidige jaar af. Daar komen uiteraard de nodige drankjes en hapjes bij kijken en over die laatste wil ik het graag hebben.
Krijg je vrienden over de vloer en wil je net even iets meer op tafel zetten dan de gebruikelijke oliebollen en appelflappen? Begrijpelijk! Waar ik het met Kerst geen probleem vind om uren in de keuken te staan voor ingewikkelde recepten, wil ik met Oud & Nieuw vooral snelle hapjes op tafel kunnen zetten. Niet te veel ingrediënten, een korte bereidingstijd en als het even kan ook nog een beetje verantwoord.
Gezonde hapjes voor op tafel
Loempia’s van rijstvel (zonder oven!)
De bekende spring rolls zien er niet alleen heel mooi uit, maar zijn ook nog eens érg smakelijk. Je kunt ze helemaal naar je eigen smaak vullen waardoor je altijd ‘loempia’s op maat hebt. Hier vind je een recept voor vegetarische groenten rolls en hier eentje gevuld met rosbief.
Auberginerolletjes
Dit recept zag ik voorbij komen op Pauline’s Keuken en moest ik echt met jullie delen. Het lijkt mij, als aubergine (en ricotta!) liefhebber een heerlijk hapje en ik ben zeker van plan om dit morgen te gaan maken. Hier vind je het recept.
Mini pizza
Je zult waarschijnlijk niet meteen aan pizza denken als we het hebben over een verantwoord hapje, maar met deze recepten voor gezonde(re) pizza kan dat prima! Maak er mini pizza’s van en je hebt een hapje die gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt.
Salade
Ik vind het zelf altijd heerlijk om ook een salade op tafel te hebben staan. Even wat groenten en een frisse hap tussendoor is lekker voor de afwisseling. Eventueel serveer je er wat brood bij en je gasten zullen ervan smullen. Hier vind je allerlei verschillende recepten voor salades die nét even anders zijn.
Zoete aardappelfrietjes
De zoete aardappel gaat nooit vervelen! Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappel in lange, dunne frietjes en leg deze op een baklplaat. Besprenkel met olijfolie en kruiden naar keuze en doe de frietjes 25-30 minuten in de oven. Tussendoor een keertje omwisselen is wenselijk.
Hebben jullie nog meesterlijke tips voor ons? Laat het ons weten!