Gezonde groente: Bieten + heerlijk recept

Gezonde groente

Ik ben dol op soepjes. Ook neem ik soep wel eens als avondmaal. Nu heeft mijn vriend weer iets heerlijks voor mij gemaakt, namelijk deze heerlijke bietensoep. Ik ben ook dol op rode bieten dus dit recept is dan echt heaven! Rode biet is een super gezonde groente, rijk aan vitaminen en mineralen . Daarnaast bevatten ze veel antioxidanten en ijzer. Deze antioxidanten ontgiften de lever, zuiveren het bloed en hebben op mensen met bloedarmoede een zeer gunstige uitwerking. Ook wordt er gezegd dat de biet kankerbestrijdende stoffen bevat. Artsen waarschuwen echter wel dat de groente absoluut geen geneesmiddel is tegen de ziekte.

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat bietensap het uithoudingsvermogen verbetert. Mogelijk komt dit door de stof nitraat aanwezig in bieten,  die de bloedvaten verwijdt en de zuurstoftoevoer naar de spieren verbetert. Veel topsporters zoeken een toevlucht in het sap van deze groente, aangezien het sap het uithoudingsvermogen verbetert. Dus wij fitgirls moeten ons eens vaker wagen aan een glaasje bietensap! Ook kun je bietensap prima toevoegen aan smoothies..hierover later misschien nog een recept..we gaan nu eerst een lekker soepje maken;-)

Wat heb je nodig?

2 pakjes bieten

balsamico azijn

2 glazen sinaasappelsap

laurierblaadje

2 takjes tijm

volle eetlepel mascarpone

geitenkaas

gerookte kip

peper zout

Hoe gaan we het maken?

Snij de bietjes in blokjes, doe dit met een scheut balsamicoazijn, sinaasappelsap, tijm en laurier in een pan en vul bij met water tot de bietjes net onder staan. Zet de pan op laag vuur, met een deksel op de pan, zodat de smaken zich verspreiden door de pan. Minstens een half uurtje maar liever een uur. Doe dan alles in de blender (waarschijnlijk in 2 keer). Wat je overhoudt, doe je op een zeef en roer je met een soeplepel door de zeef heen. Zet dit weer op het vuur en vul eventueel bij met wat water tot je een mooie dikte hebt. Roer hier de mascarpone door en maak op smaak met peper en zout, en evetueel nog een scheutje azijn. Garneer de soep af met de geitenkaas en gerookte kip.

bietensoep enjoy

Bron gezonde groente: Telegraaf Vrouw 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more