Gezond ochtendritueel: Vier redenen waarom ik de dag met water, limoen en himalayazout begin

Ik heb een nieuw gezond ochtendritueel. Ik heb mijn glas water in de ochtend omgeruild voor een glas water met limoen en Himalayazout. Een trainer in de sportschool raadde mij dit aan. Ik besloot om het maar eens een week te proberen en te kijken wat het effect zou zijn. Nu heb ik meerdere redenen om mijn dag standaard met water, Himalayazout en limoen te beginnen. Een gezond ochtendritueel!

Gezond ochtendritueel met water, limoen en himalayazout

Als ik opsta loop ik direct naar de keuken. Dan vul ik mijn maatbeker met ongeveer 400 a 500 ml water. Vervolgens strooi ik een klein beetje Himalayazout in het water en pers ik een halve limoen uit. Dit drink ik op voordat ik mijn ontbijt eet. Ik moet toegeven dat ik de eerste keer bijna over mijn nek ging, maar dit was na de derde keer volledig weg.

Waarom Himalayazout

Teveel zout is natuurlijk niet goed, maar je lichaam heeft wel degelijk zout nodig. Himalayazout bevat meer mineralen dan ander zout en is over het algemeen de meest pure vorm van zout.

gezond ochtendritueel

 

Ik drink nu ongeveer een vijf weken lang elke ochtend een glas water met limoen en Himalayazout. Dit zijn de voordelen voor mij:

Voordelen gezond ochtendritueel

1: Direct voldoende vocht binnen

Het grootste voordeel vind ik persoonlijk is dat je direct voldoende vocht binnen krijgt. Je lichaam heeft na een nacht slapen vocht nodig en hiermee heb je direct je vochtgehalte weer aangevuld. Door nu al voldoende water binnen te krijgen is het op mijn werk daarna direct tijd voor koffie

2: Detox voor je lever

Een glas water met limoen zorgt ervoor dat je afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Je lever wordt gereinigd en je spijsvertering komt beter op gang. Het is eigenlijk een soort detox voor je lever, wel in kleine vorm uiteraard. Maar zeker na een avondje met alcohol kan een glas water met limoensap wonderen doen. Doordat limoenen ook nog vol met vitamine C, kalium, calcium, fosfor en magnesium zitten hebben ook je huid en hersenen er baat bij.

gezond ochtendritueel

3: Goed voor je bijnieren

Je bijnieren produceren en managen de stress-hormonen in je lichaam. Zij zorgen ervoor dat je lichaam met allerlei soorten stress om kan gaan, zoals ziekte en stress op je werk. Water met Himalayazout en limoen heeft een positief effect op het functie van je bijnieren. Dit komt je weerstand, energie en uithoudingsvermogen ten goede.

4: Minder moe

De trainer in mijn sportschool vertelde dat ik, wanneer ik elke ochtend water met limoen en zout zou drinken, minder moe zou zijn. Dit zou komen omdat mijn energie beter gereguleerd wordt over de hele dag, dus minder pieken en dalen in mijn energieniveau. Ik moet toegeven, ik vind opstaan verschrikkelijk (wie niet). Ken je dat gevoel dat je wakker wordt en je voor je gevoel nog half slaapt? Dit had ik dagelijks. Nu heb ik hier eigenlijk geen last meer van. Ik merk dat ik geen dip meer heb na het middageten. Ook gaat sporten na het werk goed. Ik ben zowel met opstaan als gedurende de dag minder moe.

Heb jij een gezond ochtendritueel?

Heb jij ook iets wat je elke dag doet als je opstaat? Of misschien juist als je naar bed gaat? Ik ben benieuwd!

Liefs, Manon

Na het sporten heb ik ook een vaste routine.

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more