Getest: Twee weken lang Herbalife shakes

Oke, ik geef het toe. Ik heb altijd iedereen die een shakedieet deed voor gek verklaard. Waarom zou je een niet al te lekkere shake drinken, als je ook gestoomde groenten met wat rijst kunt eten? Daarvan zit je tenminste vol en je hebt iets te kauwen. En qua calorieën maakt dat ook geen verschil.

En toen kreeg ik de kans om de Herbalife shakes te proberen. Omdat ik toch wel erg nieuwsgierig was, besloot ik het te proberen. Ik sprak met mezelf af om een week zowel ontbijt als lunch te vervangen door een shake, en na die week te bepalen of ik daarmee door wilde gaan of dat ik vanaf dan alleen mijn ontbijt zou vervangen.

Ik ontving 3 bussen Herbalife Formula 1 Voedingsshake (550 gram) in de smaken tropische vruchten, vanille en cappuccino. Ook ontving ik 1 bus Formula 3 Personalized protein powder (240 gram). Ik kreeg er ook een shaker bij en een maatlepel.

herbalife shakes

Formula 1 Voedingsshake is een poeder waarmee je een maaltijdvervangende shake maakt. Het bestaat vooral uit proteïnen (eiwitten) uit soja en melk en is aangevuld met plantaardige voedingsstoffen en kruiden. Een shake met 250 ml halfvolle melk bevat 220 kcal. De vanillesmaak die ik heb komt uit de F1 Vrij serie en bevat geen lactose, soja en gluten, maar hier zit dan wel weer suiker in. Om af te vallen vervang je 2 maaltijden door een shake. Om op gewicht te blijven vervang je een maaltijd door een shake. In elke bus zit 550 gram poeder, en je hebt 26 gram (2 maatlepels) nodig voor 1 shake. Met zo’n bus kun je dus 21 shakes maken. Je kunt er dus 10 tot 21 dagen mee doen.

Hieronder zie je de ingredienten van Formula 1:

herbalife shakes

Formula 3 Personalized protein powder bevat soja- en wei proteïne, wat helpt bij het opbouwen en behouden van spiermassa. Op de bus staat dat je per kilo lichaamsgewicht 1 gram proteïne per dag nodig hebt. Met mijn gewicht van 60 kilo heb ik dus 60 gram proteïne per dag nodig. Je normale voeding en de Formula 1 shakes bevatten ook proteïnen, en met Formula 3 kun je dit nog aanvullen. 1 Maatschepje is 6 gram, en daarvan is 5 gram proteïne. Je kunt 1 tot 4 porties per dag (dat is dus 5 tot 20 gram) van dit poeder door je shake doen. Je kunt het ook door andere voedingsmiddelen doen, zoals sapjes, soepen en sauzen. In een bus zit 240 gram, dat zijn dus 40 porties. Ik doe 2 schepjes door elke shake, dus ik kan er 20 shakes mee maken. Dan zou deze bus ongeveer tegelijk leeg moeten zijn met de Formula 1, waarmee je 21 shakes kunt maken.

Hieronder zie je de ingredienten en voedingswaarde van Formula 3:

herbalife shakes

Testen maar!

Zoals gezegd begon ik met het vervangen van 2 maaltijden per dag door een shake. Ik nam de shakebeker mee naar mijn werk en maakte maandagochtend meteen een shake. Omdat ik melk heel vies vind en het niet zo goed verdraag, maakte ik hem met Optimel Puur (die bevat geen suiker en ook geen zoetstoffen) of karnemelk. Met 250 ml Optimel, 1 scheppen Formula 1 tropische vruchten en 2 scheppen Formula 3 vond ik hem prima te drinken. Ik merkte alleen wel dat het echt niet goed vulde. Ik kreeg al heel snel daarna honger. Tussendoor at ik wat tomaatjes, worteltjes en stiekem ook een stukje chocola (maar dat doe ik altijd, ook als ik wel normaal ontbijt). Na een week ging ik toch nog even uitzoeken hoeveel er nou eigenlijk in die maatschep past, en toen bleek dat er 2 scheppen in moesten. Had ik de hele week met 1 schep zitten shaken. Niet gek dat ik honger had.

In het weekend verving ik alleen het ontbijt voor een shake. Ik hou echt te veel van eten, 2 shakes per dag wil ik echt niet elke dag. Week 2 besloot ik het nog een weekje de kans te geven met 2 shakes per dag. Deze keer met de juiste hoeveelheid poeder. Ik deed 250 ml Optimel in de beker, 2 scheppen Formula 1 erbij, 2 schepjes Formula 3 en shaken maar. De shake was opeens een stuk dikker, en hij smaakte meteen een stuk chemischer en poederiger. Geen succes voor mij. Die middag probeerde ik het met water, maar dat was echt niet lekker. Na even uitproberen ontdekte ik dat 100 ml water, 150 ml Optimel, 2 scheppen Formula 1 en anderhalve schep Formula 3 voor mij de beste combinatie maakten.

Resultaat?

Omdat ik toch alweer ruim een week bezig was, wilde ik me toch even wegen. Op de startdag woog ik 59,8 kg en na ruim een week shaken woog ik…. 59,9 kg. Hm, niet helemaal de bedoeling! Zou mijn vetpercentage dan misschien gezakt zijn? Ik controleerde dat ook nog een keer, maar ook daar geen verschil.

Omdat ik geen boodschappen in huis had om normaal te lunchen, maakte ik de werkweek af met 2 shakes per dag. Ik was het inmiddels wel echt beu. De toch wel chemische smaak begon me echt tegen te staan. Ik bleef maar honger houden en merkte dat ik veel meer behoefte had om te snoepen en dat deed ik dan ook meer dan anders. Ook had ik ontzettend veel behoefte aan hartig. Als ik thuiskwam uit mijn werk kon ik me daardoor een paar keer niet bedwingen om een graai te doen in een zak chips. Dat weekend ging ik naar Ibiza en at ik heerlijk 3 normale maaltijden per dag.

Na een weekend lekker (veel) eten en drinken, ging ik op hoop van zegen weer op de weegschaal staan. 59,3 kg. Huh? Natuurlijk is dat ook gewoon een momentopname, soms zit er wel 2 kilo verschil in als ik me 2 dagen achter elkaar weeg. Maar het was voor mij wel de druppel om te stoppen met de shakes. Twee weken heb ik met tegenzin die dingen weg zitten werken, zonder er iets mee op te schieten. Dus vandaag zit ik weer achter mijn bureau met een bakje griekse yoghurt met havermout en bessen als ontbijt, en voor vanmiddag staat er een bulgursalade in de koelkast met rode bietjes, wortel, komkommer en paprika en een sausje van griekse yoghurt en pesto. Nu al zin in!

Nee, dit is echt niet aan mij besteed. Ik voelde me opgeblazen door de hoeveelheid melkproducten. Ik had geen extra energie en ik miste het kauwen gewoon zo erg. Verder hou ik echt van hartig eten en ga dat echt missen als ik 2x per dag iets zoets moet drinken. Ik had gehoopt dat door de toegevoegde vezels mijn stoelgang wat zou verbeteren, maar dat gebeurde ook niet. Ik kan me wel voorstellen dat dit zou kunnen werken voor mensen die echt een slecht eetpatroon hebben en niet sporten. Je moet dan wel tegen de honger kunnen, en tegen het niet kunnen kauwen. Maar een normaal ontbijt zou je volgens mij prima rond de 250 kcal kunnen houden, dan maakt zo’n shake geen verschil. En een lunch ook, met verse groenten, een eitje en eventueel wat hüttenkäse of rijst erbij heb je denk ik echt een betere lunch dan een beker shake.

Is een shake dieet voor jou wel een goede manier om op gewicht te komen of te blijven?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more