Ik heb weer een super healthy recept voor jullie: geroosterde bloemkool met knoflook & tijm! Leuke bijkomstigheid is dat je voor deze heerlijk kruidige bloemkoolsteaks maar een paar ingrediënten nodig hebt en het is helemaal niet moeilijk om te maken. Het klinkt niet alleen super gezond, lekker en makkelijk, dat is het ook!
Bye bye gekookte bloemkool
Dat ik zelf heel enthousiast over dit recept ben is je denk ik wel duidelijk, maar als ik dan toch een nadeel moet noemen is dat als je deze geroosterde bloemkool (of bloemkoolsteaks) geproefd hebt, je never nooit meer anders wilt. Oké, misschien op een healthy bloemkoolpizza of een gerecht met bloemkoolrijst na dan, maar een bord met simpel gekookte bloemkool verschijnt er denk ik niet meer op je bord. Tijd om de keuken in te duiken!
Recept: geroosterde bloemkool met knoflook & tijm
Wat heb je nodig?
- 1 grote bloemkool
- olijfolie
- zout
- peper
- ½ teentje verse knoflook (fijngehakt) of 1 tl knoflookkruiden
- 1 el tijm
- optioneel: pistachenoten en/of zonnebloempitten
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was de bloemkool en verwijder de bladeren (snijd indien nodig de steel van de bloemkool af met een scherp mes).
- Snijd de bloemkool (met de stam naar beneden) in schijven/roosjes van 3 cm breed.
- Leg de schijven en roosjes op een grote bakplaat.
- Bestrooi de bloemkoolschijven en -roosjes met peper, zout, tijm en de knoflook.
- Besprenkel de bloemkool lichtjes met wat olijfolie.
- Draai de bloemkoolschijven en -roosjes om met een spatel, hussel het wat door elkaar zodat alles goed voorzien is van het kruidenmengsel en sprenkel er nog wat olijfolie over.
- Zet de bakplaat met de bloemkool voor 20 minuten in de oven.
- Na 20 minuten keer je de schijven en roosjes voorzichtig om en laat je het nog zo’n 15 tot 20 minuten in de oven roosteren.
Yay, dan is het tijd om de borden op te maken! Als je het lekker vindt kun je er nog wat pistachenoten en/of zonnebloempitten overheen strooien (ter decoratie staat het alleen al super leuk). En dan zeg ik tot slot: Njoy & Bon appétit!
Wat is jouw favoriete bloemkoolgerecht?
Zelf ben ik helemaal weg van dit geroosterde bloemkool gerecht. En jij, welk gerecht maak jij het liefste met bloemkool?
Liefs, Lianne