3 x diner inspiratie: gerechten met zalm

Soms besef je je na een tijdje dat de maaltijden die je ooit zo vernieuwend vond, al weer een tijdje meedraaien.
Afgelopen week had ik veel zin in vis! Maar ik ben dan ook een beetje van de automatische piloot en bak vaak een zalmpje even aan twee kanten gaar. Tja. Niet verkeerd en hartstikke lekker, maar ik zou het leuk vinden mijn recepten weer eens een beetje te vernieuwen.

Het leek me leuk om drie gerechten met zalm uit te proberen: in de pan (zoals ik dus ben gewend), in de oven, of erdoorheen gekookt. Dus dat heb ik gedaan en deel met jullie hieronder de bereidingswijze en foto’s voor wat inspiratie in de keuken!

# Zalm in de pan

De oude vertrouwde manier. Lekker in de pan. Een paar vaste regeltjes als je vis gaat bakken:

– haal de vis ongeveer twintig minuten van te voren uit de koeling
– laat de pan goed warm worden voordat je de vis er in legt
– bak de kant met de huid iets langer (bij zalm gemiddeld 4 min op de huid kant en 3 op de andere kant)

Lekker met een klein beetje sojasaus en sesamzaadjes, of limoen en citroensap.

zalm 1

 

# Zalm in de oven

Als je zoekt naar gezonde recepten komt deze erg vaak voor in verschillende varianten. Zalm in folie in de oven.
Wat zo leuk is aan dit receptje is dat het zo makkelijk is als dat het er uit ziet. En de topping groentes kun je natuurlijk eindeloos variƫren. Met mozerella en tomaat heb je een zalm caprese bijvoorbeeld.

In mijn variant heb ik een blaadje folie uitgelegd, daar de zalm ingelegd. Vervolgens een klein beetje pesto op de bovenkant van de zalm uitgesmeerd. (1 theelepel is echt voldoende). Twee plakjes citroen, dat blijft een goddelijke combinatie en groene aspergetips drapeer je op de zalm. Dan kun je hem dichtvouwen en ongeveer 25 minuten in de oven doen op 180 graden.

drie redenen om het te eten:
– makkelijk
– super gezond (ongeveer 380 kcal)
– heeeeeel lekker šŸ™‚

 

 

# Zalm door het gerecht heen gekookt

Ik eet eigenlijk zelden pasta of (op cheatdays) pizza met vis. Maar waarom eigenlijk niet? Omdat ik altijd weer naar de vertrouwde keuzes grijp. Dus een pasta met zalm, dat is goed te doen toch?

Ik gebruik spelt penne als pasta. En ik neem verse zalm. Ik weet toevallig dat heel erg veel mensen dit gerechtje wel eens maken met gerookte zalm, neem in het vervolg een verse zalm of een zalm uit de diepvries; deze bevatten echt minder zout en dus eet je een stuk gezonder.

De pasta heeft ongeveer 11 minuten nodig om te koken. Daarna giet ik het af en laat ik op laag vuur de pasta weer terug in de pan. De zalm snijd ik in kleine stukjes. Ik voeg 1 eetlepel roomkaas light toe, roer het goed door en doe de zalm stukjes er ook bij. Zodra de zalm lichtelijk verkleurd (je ziet hem gaar worden) voeg je de stukjes tomaat en asperges toe. Hier geldt ook weer; het is maar waar je zin in hebt qua groentes etc.

 

pasta zalm

 

 

Hopelijk kan ik de komende tijd iets meer uit de box denken qua recepten en ik blijf lekker nieuwe dingen proberen.Ā Ik krijg gelijk zin om meerdere gewoontes los te trekken en nieuwe variaties gerechten met zalm uit te vinden.Ā Misschien heb jij ook nog wel een top idee of een maaltijd die je graag een keer anders wilt eten, laat het met weten!

Eet smakelijk voor nu,
Ciao!

Manon

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieƫn?

Werkt het tellen van calorieƫn?

Veel mensen tellen calorieƫn als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieƫn, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more