Funrun: Rainbowrun Eindhoven 2014

Het hardloopseizoen is weer begonnen! Er zijn weer een heleboel leuke runs, waaronder de Electric run in Amsterdam, waar ik zaterdag 28 maart aan meedoe. Om alvast in de stemming te komen, wil ik jullie vertellen over de Rainbowrun Eindhoven, de eerste funrun waaraan ik meedeed in juni 2014.

De Rainbowrun is gebaseerd op de Colorrun, die in verschillende steden in de wereld wordt georganiseerd. De Rainbowrun in Eindhoven vond in juni 2014 voor het eerst plaats in de Genneper Parken in Eindhoven en er werd gelopen voor een goed doel, namelijk de spierziekte ALS. Mijn hardloop- en fitnessmaatje Sjeela en ik besloten ons hiervoor in te schrijven.

Wat is het?
Misschien ken je het Hindoeïstisch feest Holi. Dit is een combinatie is van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade en een nieuwjaarsfeest en tijdens dit feest wordt er o.a. met gekleurd poeder gegooid. Hiermee wordt het in bloei staan van de natuur gesymboliseerd.
De Rainbowrun vindt plaats in juni, dus het voorjaar vieren is dan wel een beetje aan de late kant… Maar het is gewoon heel erg leuk om elkaar helemaal onder te strooien met allemaal kleuren poeder. De bedoeling van de run is dat je in het wit start, en dan je tijdens het rennen door de toeschouwers wordt bekogeld met gekleurd poeder.

De voorbereiding
Een paar dagen voor de start kon je je startpakket ophalen. Hierin zaten een T-shirt, een gekleurde zonnebril (wel zo prettig als je tijdens al dat poedergeweld kunt voorkomen dat het in je ogen komt) en een plastic etuitje waar je je telefoon en wat geld in kwijt kon. Wij vonden de T-shirts wat saai, dus hebben we meteen een beetje gepimpt.
IMG_4374 IMG_4388
De Rainbowrun
Op de dag van de Rainbowrun waren we op tijd aanwezig om alvast in de stemming te komen. Je kon op een plein wat eten, en er waren kraampjes waar je zakjes gekleurd poeder kon kopen. Een hoop mensen waren elkaar al aan het bekogelen en voordat de run begon was iedereen al helemaal gekleurd. Een beetje jammer vonden wij het overigens wel, dat er alleen frites en snacks te koop waren. Bij een hardloopevent verwacht je toch ook iets gezonders.

De start verliep rommelig. Er deden ongeveer 5000 mensen mee, die op een plein waren verzameld. Er was een warming up, waarna het startschot klonk. En iedereen begon tegelijk aan het parcours. Dit liep door de Genneper Parken, waar de paden niet al te breed zijn. En als daar dan 5000 mensen tegenlijk overheen willen, is van rennen geen sprake. Al na 500 meter begonnen de eerste mensen te wandelen en dit deden ze dan ook midden op de paadjes. Inhalen was lastig, waardoor we best wat stukken hebben moeten wandelen. Na ongeveer 2 km hadden de mensen die wel wilden hardlopen, de wandelaars ingehaald en konden we een stukje doorlopen. Op verschillende plaatsen langs het parcours stonden mensen met gekleurd poeder, telkens een andere kleur. Dus na 500 meter werd je bekogeld met blauw, 500 meter later met roze, enzovoort.

IMG_4424 IMG_4402

Het parcours was maar 5 kilometer, waardoor we heel snel weer terug bij het plein waren. Daar waren nog steeds mensen die nog moesten starten. Dat maakte het een beetje rommelig. Ik werd overigens vlak voor het einde nog vol in mijn gezicht geraakt met blauw. Ik leek wel een smurf…
Op het plein werd muziek gedraaid en kon je je lekker uitleven met het kleurenpoeder dat je overal kon kopen. Daar hebben we natuurlijk wel even vrolijk aan meegedaan.

Aan het eind zou er nog een kleurenexplosie zijn, maar daar hebben we niet meer op gewacht. Wij zijn, gekleurd en wel, de stad in gegaan en zijn gewapend met een rol vuilniszakken sushi gaan eten. We kregen wel veel bekijks, zo bontgekleurd en onze stoelen bedekt met vuilniszakken om afgeven te voorkomen.

Wat vonden wij er van?
Het was heel leuk om zo’n funrun te doen. Maar we vonden het wel heel jammer dat er alleen vette hap te krijgen was. Daarnaast was het jammer dat men zich niet aan de planning hield, waardoor je lang moest wachten op de warming up, de start en de kleurenexplosie (die we dus ook hebben gelaten voor wat het was). Verder was het parcours niet geschikt om 5000 mensen tegelijk te laten starten, en gingen er echt heel erg veel mensen wandelen. Maar toch hebben we veel lol gehad met het kleurenpoeder. Het idee is erg leuk, het was die dag heel mooi weer en al die gekleurde mensen bij elkaar is echt een gaaf gezicht. Voor de editie van 2015 op 21 juni hebben we ons (nog) niet ingeschreven. Ik ben wel benieuwd of ze deze punten dit jaar hebben verbeterd. Als iemand van jullie meedoet, ben ik erg benieuwd naar jullie ervaringen! Je kunt je al inschrijven via www.rainbowrun040.nl. Daar kun je ook een filmpje bekijken van 2014.

IMG_4440 IMG_4422

Welke funrun wordt de volgende?
Zoals ik in de inleiding al zei, gaan we 28 maart meedoen met de Electric run in Amsterdam. De lichtgevende accessoires zijn al in huis gehaald en we hebben er zin in! Verder hebben we ons ingeschreven voor We Own The Night op 16 mei in Amsterdam. Dit is de eerste 10 km voor mijn hardloopmaatje. Een kleine greep uit leuke runs van dit jaar, tips zijn welkom!
Er komen steeds meer funruns, het wordt nog moeilijk kiezen!
Zomaar een kleine greep uit de vele leuke evenementen van dit seizoen:

 • Stairway4Life FunRun de Kuip, 6 april Rotterdam (http://stairway4life.com/)
 • Diverse obstacle runs, diverse data en plaatsen (http://obstakels.com/kalender/). Vooral een abstacle run over het strand lijkt mij erg leuk om eens te doen.
 • Rennen alsof je wordt achternagezeten? Hier wel! Ren voor je leven, terwijl er zombies achter je aan rennen. Mijn hardloopmaatje durft niet, in vind het hilarisch (http://zombierush.nl/)
 • De mudfunrun, modder en obstakels, wat wil je nog meer? 18 en 19 april, Amersfoort (http://www.mudrunfun.nl/)
 • Hardlopen langs verschillende podia waar muziek wordt gemaakt, leuk! 14 september Vondelpark Amsterdam (http://www.rockandrun.nl/)
 • Voor als je niet kunt kiezen tussen color of obstacle runs is er de color obstacle run, 5 septemer Nijmegen (http://www.colorobstaclerun.com/index)

Doen jullie wel eens mee aan fun runs? Wat wordt jouw eerste of volgende funrun? Welke moeten we zeker niet missen?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more