Followfitgirls vragenvuur – Robert Stols

Het Followfitgirls vragenvuur! Vandaag stel ik jullie voor aan… Robert Stols; Online Lifestyle Coach, Personal Trainer, Instructeur en mijn vriend *trots* ;-). Van iemand met zo’n fit lijf zouden we wel meer willen weten toch?!

Hoe ben je in aanraking gekomen met krachttraining?
Ik heb vroeger bij RBC gevoetbald, daar deden we 1x per week krachttraining. Dat is natuurlijk al heel lang geleden, ik was 16 jaar. Toen kwam ik voor het eerst in aanraking met krachttraining. Ik kwam erachter dat ik het erg leuk vond om te trainen, omdat ik merkte dat ik iets meer kracht had dan de gemiddelde teamgenoot. Eigenlijk heb ik tot mijn 18e 1x in de week krachttraining gedaan en pas op mijn 24e ben ik echt begonnen. Bij RBC focuste ik me meer op voetbal, daar stopte ik op m’ n 19e. Tot die tijd deed ik wekelijkse de krachttraining, maar nooit echt serieus. Vanaf m’n 24e heb ik de krachttraining pas weer opgepakt toen ik me daar via m’n studie in kon specialiseren. Ik deed de studie Sport, Management & Ondernemen. Tijdens de studie moest je een specialisatie kiezen en toen koos ik voor de richting fitness. 

6X1A2432

En vanaf dat moment ben je nooit meer gestopt?
Nee klopt. Door blessures was ik genoodzaakt te stoppen met voetbal. Toen merkte ik al snel dat ik ergens mijn energie in kwijt moest en met krachttraining kon dat zonder problemen. In het begin miste ik heel erg de teamsport. Krachttraining is natuurlijk een individuele aangelegenheid. Maar jezelf blijven verbeteren, je lichaam beeldhouwen naar jouw doel en je wekelijkse progressie zien is zo tof. 

Hoe vaak sta je nu in de sportschool?
Elke dag, ik train niet iedere dag. Als ik niet train sta ik in de sportschool om mensen personal training te geven. Als ik zelf train train ik anderhalf uur, dit doe ik ongeveer 4 a 5 keer per week. Ik geef ongeveer 10 uur in de week personal training. Ik voel me echt wel bevoorrecht om iedere dag in de sportschool te zijn, omdat ik ook weet dat ik andere mensen help om een betere versie van zichzelf te worden. Voornamelijk ook om te zien dat m’n klanten progressie maken, zichzelf verbeteren en er beter uit gaan zien. Het is een heel dankbaar beroep. Ik heb eigenlijk zelf in de hand of het wel of niet goed gaat met de klant. 

6X1A2225

Wat motiveert jou om door te blijven gaan?
Als ik niet zou trainen dan weet ik dat ik een minder ‘gezond’ leven zou leiden. Ik zou minder gemotiveerd zijn om beter voor m’n lichaam te zorgen. Om progressie te boeken moet je bepaalde dingen doen en laten. En ik denk dat ik niet zoveel zou laten als ik niet zou trainen. Dan zou ik bijvoorbeeld heel veel snack a jacks, ijs, chocola en ga zo maar door eten, haha! Als ik niet meer zou sporten zou ik een minder persoon worden. Practice what you preach. Hoe kan ik anderen motiveren en laten streven om een betere versie van zichzelf te worden als ik dit zelf niet zou doen. 

Hoe zie jij jouzelf over 20 jaar op het gebied van sport en fitness?
Nog steeds bezig met het ontwikkelen van mijn eigen lichaam. Mensen helpen met de ervaring die ik tot dan heb opgebouwd, je bent immers nooit uitgeleerd. En met die ervaring hoop ik nog steeds mensen te helpen hun doelen te halen. Ik weet hoe het is om niet te kunnen trainen. Trainen is een privilege, dit zou ik nooit als vanzelfsprekend kunnen nemen. Net als nu zou jij daar nog steeds een grote rol in spelen. Ook omdat we elkaar op dat gebied motiveren. 

6X1A2215

Ik ben benieuwd van wie jullie ook nog meer zouden willen weten?! En of jullie natuurlijk nog benieuwd zijn naar andere dingen over Robert? Voor nu kunnen jullie hem vast volgen op zijn insta account: @roberstols

Liefs,
Chantal

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more