De tijd dat sporten een verplichting was, ligt gelukkig alweer ver achter ons. Het mag weer leuk zijn! Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat dit toch echt de enige manier is om het op de lange termijn vol te houden. Sportscholen haken hier op in door een veelzijdig programma aan te bieden, waarbij plezier een belangrijke rol speelt. Dus dat je sporten ‘gewoon niet leuk vindt’ is nu echt geen excuus meer! Dit zijn de nieuwste trends op het gebied van fitness:

#1 Bootcamp

Waarom zou je jezelf altijd maar in het zweet werken binnen diezelfde vier muren van de sportschool, als je ook buiten kunt trainen? Op het strand, in het bos, of op uitgestrekte velden geef je jezelf over aan de elementen van de natuur. Bootcamp is een echte feelgood training. Maar onderschat het niet, na afloop ben je volledig uitgeteld. Enkele voordelen op een rijtje: trainen in de buitenlucht (meer zuurstof), sporten in groepsverband, veel afwisseling, functionele oefeningen en veel plezier!

cross-training

#2 Crosstraining

Dit kleine zusje van het populaire crossfit is een echte aanrader voor iedereen die tot het uiterste wil gaan tijdens de training. Crosstraining bestaat uit het aanleren van de belangrijkste basistechnieken, oefeningen gericht op kracht en op uithoudingsvermogen. Ook vind je er elementen van circuittraining in. Bij crosstraining wordt vooral gewerkt met vrije gewichten en de trainingen worden veelal in kleine groepjes gegeven. Deze vorm van fitness gaat echt niet snel vervelen.

#3 Yoga

Hoewel yoga al heel erg lang bestaat, wordt het nu pas populair onder het grote publiek. In het drukke leven van vandaag de dag, willen we af en toe even ontsnappen aan alle verplichtingen. Yoga kan daarbij helpen. Er zijn heel veel verschillende vormen te onderscheiden, dus is er ook voor iedereen een passende les te vinden. Zo dacht ik bijvoorbeeld altijd dat yoga niets voor mij was, tot ik in aanraking kwam met Ashtanga Yoga, een intensieve, krachtige vorm van yoga. Nu ik mij eraan heb overgegeven kan ik niet meer zonder. Yoga kan namelijk heel veel voor je doen, je wordt er echt wijzer van. Niet alleen maakt het je hoofd leeg, het maakt je ook sterker. Fysiek en mentaal. In een volgend artikel zal ik hier meer over vertellen.

Yoga Desktop Background

#4 Trail running

Hardlopen is zóóó 2014. In 2015 gaan we op de avontuurlijke toer! Natuurlijk wordt er nog steeds hardgelopen, maar dan midden in de natuur. Trail running it is! Het asfalt wordt verruild voor heuvelachtige duinen en kronkelende bospaden. Met het groen om je heen is het echt een andere ervaring.

Best-iPhone-fitness-apps

#5 Old school

Welke sporten beoefende jij toen je jong was? Voetbal, tennis, basketbal, of ballet misschien? Dit jaar gaan we terug naar onze roots en pakken we de draad weer op waar we deze jaren geleden hebben laten liggen. Zo ben ik sinds vorig jaar af en toe weer eens gaan paardrijden. Herinneringen stromen je gedachten binnen als je op die manier in de voetsporen van jouw jongere zelf stapt. Genieten! Probeer het eens, al is het maar voor een keertje. Ik weet zeker dat je een onvergetelijke ervaring zult hebben.

#6 Let’s get digital

Een personal trainer niet voor iedereen weggelegd? Daar denken zij zelf heel anders over. Steeds meer personal trainers bieden hun diensten tegenwoordig ook online aan, zodat zij minder hoeven te rekenen voor een sessie. Ideaal voor mensen die aan hun persoonlijke doelen willen werken. Jij hebt jouw persoonlijke train- en voedingsschema en persoonlijk contact met jouw online begeleider, zonder de hoge kosten.

Welke sport(en) doe jij, of ga jij doen in 2015?  Ik ben altijd benieuwd wat anderen doen en waarom ze juist voor die sport gekozen hebben. Laat het weten in een reactie hieronder!